A piaci hangulat jó kedvre deríti az embert. Az érdeklődők kosarakkal, bevásárlótáskákkal érkeztek Tallósra, hogy a kellemes beszélgetések mellett beszerezzék, amire szükségük van.

 

 

Az árusok vidáman fogadták vásárlóikat, kínálták a kóstolót: „Jöjjenek kóstolóra!” – fogalmazott az egyik kezében szíverősítő és kedvderítő házival (szerk. megjegyz. pálinka). Vásárolni lehetett csallóközi chillit, finomságokat és szörpöket is.

 

  hirdetes_300x300   

 

„Ki mit főz, merre dolgozik, hogy telik a nyár?” – ezekről folyt főként a terefere.  A jelenlévők megbeszélték a portékák kínálatát, dicsérték a dizájnját, ízét. Egy idős néni visszaemlékezett, egykor ő is hordóban készített káposztasalátát télre.

 

 

Különlegességnek számított az emésztésre, koleszterinre és férfiaknál prosztatára egyaránt jó hatással bíró tallósi tökmagolaj. Ezt héj nélküli tökmagból sajtolják, ami amellett, hogy D-vitamint tartalmat, áldásos immunerősítő szer is. „Kimondottan hidegen ajánlott fogyasztani. Akár salátákhoz is” – fogalmazott Bihercz Iveta.

 

 

Szemet gyönyörködtető látványt nyújtottak az újságpapírból font termékek. Az alistáli kézművesektől megtudtuk azt is, hogy a készítés időtartama változó, hiszen munkaigényes a folyamat. Első lépés a papírok begyűjtése, darabolása.

 

 

Szinte alig volt olyan vásárló, aki ne csodálta volna meg a zöldségeket, gyümölcsöket. A piaci termékek íze szinte megfizetetlenen. Ide tartozik a házi paprika, a valódi piros dinnye, a „szaftos” őszibarack. Nem beszélve a hatalmas fürtökben tündöklő szőlőkről és a tűzpiros paradicsomról. Aki tehette, örömest vásárolt a valódi hazai termésekből.

 

 

Az augusztus 17-i Esterházy kastélyban tartott Termelői Piac ötletgazdái Rémay Adrianna és Fehér Mónika a Körkép.sk hírportálunknak elmondták, nagyon boldogok, hogy a a Termelői Piac közkedveltsége, látogatottsága egyre csak emelkedik. „Így álmodtuk meg, az emberek beszélgetnek; megbecsülést kapnak a kézművesek, a termelők.”

 

Képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.