A Csemadok szervezésében jóhangulatú fesztivált tartottak. A Dunaszerdahelyi járásbéli községben együtt szórakozott fiatal és idősebb.

 

 

Az augusztus 31-i rendezvényen a kulturális műsorszámok mellett tűzoltóbemutatóval és sétakocsikázással búcsúztatták 2019 nyarát. A helyi és környékbéli lánglovagok tűztámadásban mérték össze erejüket, amit tűzoltás követett.

 

 hirdetes_300x300  

Ez utóbbi igazán bámulatos volt, hiszen egy szénakazalt gyújtottak fel, melynek a nagy hőségben kelletkezett lángjait oltották el szinte azonnal. Ez a jelenlévő tűzoltók rátermettségüknek köszönhető. Természetesen, a kánikulát a lánglovagok is nehezen bírták, így a víztankot „medenceként” is alkalmazták.

 

 

A csallóköziek nagy örömére sétakocsikázási lehetőség fogadta az érdeklődőket. Kedvükre „utazhattak” a kocsin, s a nagy érdeklődést a lovak is nehezen bírták szusszal, így olykor-olykor pihenőre volt szükség.

 

 

A gyermekek sem unatkoztak, hiszen kedvükre csúszdáztak a „palacsintasütéses” óráscsúszdán de emellett kézműves foglalkozások is lekötötték a figyelmüket.

 

A padányi délutánon találkozott az ifjúság, hiszen nagyszerű műsorokat mutattak be az Ifjúsági Találkozón. A kínálatot a Csilizközi Fesztivál is gazdagította, ahol színpadra léptek a csilizközi és csilizköz mellőli szereplők. A közönség kedvét lelte a műsorkínálatban, hiszen a Black Diamond csoport modertáncot mutatott be, retro hangulatot idézett Nagy Mónika, Nagy Gábor és Nagy Tamás.

 

 

Identitáserősítő produkciót vitt padányba a hodosi Megmaradásunkért Kultúrcsoport, nóta-operett és sláger dallamokkal szórakoztatta őket Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László. A közönség továbbá láthatta a  „Gyöngyhalász Latin Trió” előadását, s végül bálozással intettek búcsút az idei nyárnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.