Ifjak, idősebbek egyaránt ellátogattak a településre, hogy együtt hangolódjanak a legszebb ünnepre és különféle alkotásokat, karácsonyi ajándékokat vásároljanak.

 

 

A Csallóköz legfiatalabb városában kétnapos Karácsonyi kézműves vásár nyitotta meg kapuit november utolsó napján, immár tizedszer.

 

 hirdetes_300x300  

 

Bősön az emberek lelkét megérintette az adventi időszak varázslata. Sokan látogattak el a helyi városi művelődési központhoz, ahol áradt a karácsonyi varázs. Az árusok kedvesen fogadták vásárlóikat, örömmel mutatták be alkotásaikat, termékeiket.

 

 

Sujtási technikával készült ékszerek sokasága is megtalálható volt a karácsonyi vásáron. Ezeket a Cukorpalánták egyik készítője fantázia alapján készíti, olykor „csavarja a szálakat” vagy épp kövekkel díszíti. Az ékszerek súlya, bár méretben nagyobbak voltak, mégsem volt érezhető.

 

 

Porcelánból is készültek ékszerek. Ezeket a Mátyusföldről érkezett Nagy Csilla hozta magával. Ő porcelánból és kerámiából készült alkotásait kínálta a jelenlévőknek. A megszínezett agyag-alapanyagú díszek ún. márványozással készülnek, azért olyan érdekes a színösszeállításuk – tudtuk meg a galántai kézművestől. Nála voltak kaphatóak porcelánból készített ékszerek is, amelyeken platina díszítés is megtalálható volt.

 

 

Nagy Mária féldrágakő ékszereivel kedveskedett a vásárlóknak.

 

 

Varga Mária a Csend dala mesét egy gyapjúból készült angyallal tette érdekesebbé.

 

 

A kézművesek finomságokkal is érkeztek. Köztük Gróf Zsuzsanna házi finomságokkal, mégpedig süteményekkel, bejglivel és rétessel. Voltak biotermékek és chiliszószok is.

 

 

Az adventre készülődés jegyében különböző adventi koszorúk is megtalálhatóak voltak Bősön. Árusítottak üvegfestéssel készült képeket, kapható volt tízórai tartó és fogkefe tároló is. A Bősi Horgolókör is elhozta kínálatát, köztük díszek, karácsonyfára való angyalkákat, macikat és egyéb különleges termékeket. A vásárról a különféle szappanok sem maradhattak ki.

 

 

Bensőséges hangulat uralkodott a vásárban. A családok vidáman készülődtek a karácsonyi fotózásra. A szervezők a programokat műsorokkal színesítették. Reménytelt szívvel beszélgettek az emberek. Egy-egy idősebb néni felidézte régi karácsonyát.

 

 

Fenes Iván, Bős város polgármestere hírportálunknak elmondta, hogy a vásár eddigi sikerével nagyon elégett. Hozzátette: „Bős Város Önkormányzatának sikerült a célkitűzése, miszerint bemutatkoztak a kézművesek és sort került a közös ünneplésre is.“

 

 

A vásár még ma is várja az érdeklődőket, amire a szervezők szeretettel hívnak mindenkit.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adventköszöntő programok a Dunaszerdahelyi járásban

 

Szöveg és fotó: Laky Erzsébet

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!