Nyitókép: lampagyujto.hu

 

A keresztények lelkiekben a feltámadás ünnepére készülnek. Ez a legfontosabb ünnepünk, amit hitben való elmélyülés és a bűnbánat előz meg negyven napon át.

 

A böjtölés időszaka az önmegtagadásról szól. Előtérbe hozza Jézus Krisztus testét és vérét (az eucharisztia liturgiája), valamint a tanítást (ige liturgia).

 

A világban tomboló koronavírus-járvány miatt a plébánosok továbbra sem mutathatnak be nyilvános szentmiséket, ezért a média és az internet segítségével közvetítéssel pótolják azokat.

 hirdetes_810x300  

 

Rádió

 

Nagyböjt ötödik vasárnapjának reggele, azaz ma szentmisével indul. Ezt  Molnár Tamás, a pozsonyi magyar katolikusok lelkipásztora 9 órától celebrálja a szlovákiai Pátria rádió fekrenciáin. Meghallgatható úgy a rádiókészülékben, mind az internet segítségével.

 

Délután a felvidéki magyarok Mária Rádióján 15.00 órakor kezdődik a szentmise.

 

Közösségi média

 

A közösségi médiában több helyen is látható szentmise. Ilyen például a dunaszerdahelyi Szent György-templomból közvetítendő,mely 11.00 órakor kezdődik a Dunaszerdahelyi portál FB-oldalán.

 

Gyertyagyújtó szentségimádáson vehetünk részt a Magnificat.ro közösségi oldalán, ahol ma 15.00 órától Böjte Csaba testvér és a dévai gyermekek közreműködésével.

 

A Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség honlapja összegyűjtve közli a vasárnapi és hétköznapi magyar mise közvetítéseket. A közösség FB-oldalán továbbá különféle programok és lelki táplálék is elérhető. Van, hogy rózsafüzért imádkoznak, beszélgetést közvetítenek vagy épp imákat, olvasnivalót osztanak meg.

 

Hasonlóan Bős város FB-oldala (szentmisék) vagy akár a nádszegi Szent István római katolikus plébánia, a Sikabonyi Mindenszetek Temploma, vagy a Nyárasdi katolikus plébánia oldala is.

 

Televíziókészülék

 

A Duna TV segítségével is részesei lehetünk a szentmiséknek, hiszen a nagyböjti 5. vasárnapon 9.00 órakor kezdődik szentmise a Sarlós Boldogasszony-templomból Óbudáról.

 

A Szlovák Püspökkari Konferencia tanácsa mellett Parák László esperes-plébános, Molnár Tamás atya és számtalan lekiatya buzdítja imádkozásra a híveket.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.