Az emberek különféle módon várják a feltámadás ümnepét. Ilyen például az az egyedi tojásfa is, amely az illésháziak utcáját díszíti. 

 

Egyedi, mert tavaly közösségi összefogással díszítették. A Csemadok helyi alapszervezetének tagjai a helyi nyugdíjasokkal karöltve felhívást intéztek – Díszítsünk együtt tojásfát! címmel – a lakosokhoz, hogy az egyik üzletlánc illésházi üzletében elhelyezett dobozba a közösségi tojásfára díszes tojásokat vihetnek.

 

 

Így is történt. „Közel 300 darab díszítette tavaly, ebből 200-at én rendeltem, míg 100-at a falubeliek hoztak. Idén 80 darabot helyeztünk el a fákra, amelyeket a férjem festett be.” – nyilatkozta hírportálunknak Nagy Elvíra, ötletgazda és a Csemadok helyi alapszervezetének, ill. a nyugdíjasszervezetnek a tagja.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az ötletgazda megosztotta velünk a díszítés idei módját is. A koronavírus-járvány terjedése miatt ugyan elkeseredetten, de mégis bizakodva készültünk. Reméljük, hogy minél hamarabb túl leszünk ezen a rémálmon. Mint elmondta, négyen tettek-vettek, díszítettek az üzletlánc helyi boltjánál.

 

„Ezt is akkor oldottuk, mikor más nem volt az üzletben. Fontos az egészségünk megőrzése, de szerettünk volna húsvéti hangulatot idézni a községben.”

 

– fogalmazott.

 

Nagy Elvírától megtudtuk azt is, hogy bár a terület a galántai Coop Jednotáé, a helyi nyugdíjasszervezet évről évre gondoskodik annak ápolásáról. Többek között füvet nyírnak, az ott lévő fát díszítik.

 

A helyiek értékelik a munkát, hiszen örömmel nézegetik a színkavalkádban pompázó fát, így hangolódva a húsvétra.

 

Tavalyi fényképek:

 

 

 

 

 

 

 

A karácsonyi készülődés felidézése:

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!