Friss zöldség, gyümölcs, gusztusos füstölt áru, vonzó édességek, bőséges mézkínálat, látványos alkotások. Ezek voltak a leggyakoribb vásárfiák a régió népszerű piacán…

 

Baráti társaságok, családok érkeztek a csilizközi településre, hogy együtt nézelődjenek, vásárolgassanak.  Az utóbbi időben egyre közkedveltebb piacozás immár szombati programként íródik be az emberek naptárjába.

 

 

 hirdetes_810x300  

„Gyere, válogassunk zöldséget, hogy holnap finomabb legyen a leves. A hús már megvan!” – volt hallható az egyik látogatótól, aki feltőtelezhetően húslevest főzött otthon a hét utolsó napján. A június 20-i Csilizközi Őstermelői Piacon többen is válogattak legfőképp a paprika, paradicsom és más zöldségek között.

 

 

Néhányan nem hagyták ki a lehetőséget, hogy ínycsiklandozó házi rétest vásároljanak, melyet többféle ízben kínáltak.  Sokan nézelődtek a füstölt áru tájékán. „Már elfogyott, amit vittünk, vegyünk még sonkát, pástétomot. Legyen otthon!” – sorakoztak a piacon szinte mindig jelenlévő árusnál.

 

 

A kínálat között sokan a mézet, méztermékeket keresték. Van, aki palacsintára valót szeretett volna vinni. Nem hiányoztak az árusok közül a chilliszósz készítők sem, akiknél újabb ízvilágot is lehetett kóstolni. „Gyere kóstold meg az új ízünket!” – hallatszott a Burning Angel képviselőitől. „Megint készítettetek valamit?” – kérdezte az egyik érdeklődő. „Mi mindig!” – hallatszott az örömteli, meggyőző válasz.

 

 

Egyre keresettebb árucikk a sajttorta is, különféle ízekben. A csiliznyáradi piac egyedisége az eladó állatokban rejlik. Többek között nyulakat, kakasokat, tyúkokat is láttunk. „Nekem tyúkot adjon, ne kakast!” – mondta vidáman az egyik vásárló, a gazdával beszélgetve.

 

 

Különlegesség volt az is, hogy kedvet kapva a felnőttektől a gyermekek is lelkesen árusítottak. Volt, aki limonádét, mások paprikát vagy házi készítésű cukorkát is kínáltak.

 

 

Az érdeklődők a vásárolgatás közben beszélgettek, tízóraiztak, ebédeltek. Legtöbbjük mindig elégedetten tér haza, s figyeli a következő piac időpontját.

 

További képeink:

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.