Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Vidámság, számtalan készítmény, alkotás és zeneszó. Többek között így jellemezhető a szeptembervégi hagyományőrző bősi esemény.

 

 

A csallóközi városban kétnapos, őszi színekkel dúsított, jó hangulatú rendezvényt tartottak. A bősi Szüreti fesztiválon gazdag programkínálat várta az érdeklődőket. Voltak kultúrális műsorszámok, piac és ringispilek is. A szeptember 25-26. között tartott esemény megnevezése nem véletlenül tartalmazta az őszi jelzőt, hiszen az időjárás biztosította az évszakhoz illő viszonyokat.

 hirdetes_400x285  

 

 

A helyi Amadé parkban termékáradat fogadta az érdeklődőket. Számos környékbéli háztáji, kézműves érkezett Bősre, hogy bemutassa készítményeit. Itt is megtalálhatóak voltak az évszak jellegzetességei: tökmag, tökök, mézek, foghagyma.

 

A fesztiválra a Nyúlon (Magyarország) tartott Magyar ízek versenyén arany minősítést kapott epres chilliszósz készítői – Burning Angel – is eljöttek egyik újításukkal, a whiskeys szósszal (szerk. megjegy.: a szószt mi is kóstoltuk, s egy igazán érdekes párosítás tárult elénk.) A chillikészítő vállalat képviselői elmondták, hogy itt még ugyan kevésbé elterjedt a barbaque szósz, de akik már megkóstolták, azok nagyon dícsérik. Bizakodnak abban, hogy ez az ételfajta nálunk is utat tör magának.

 

 

A Boróka méhészet képviselője sem hiányzott a piacról. Számos ízesített mézet kínált eladásra. Fekete ribizli ízesítésű krémmézük fennséges. A termékről azt is megtudtuk, hogy hosszú idő után született meg az ötlet és ez lett az egyik remekművük. Emellett a narancsos és a csokoládés ízvilág is igazán finom (szerk. megjegyz. mindkettőt mi is kóstoltuk). Nem is csodálkozunk, hogy a közkedveltek közé tartoznak.

 

 

Látványos kézműves termékekből sem volt hiány. Szappankészítmények, régi anyagok újrahasznosítása során készült használati tárgyak, bőrtermékek kínálata is bőséges volt. Emellett ízletes sajttermékeket is eladásra kínáltak a bősi piacon. A szüreti hangulatban telt eseményen színpadra környékbéliek és helyiek is színpadra léptek. A jelenlévők nem bánták meg, hogy kimozdultak otthaikból a szép őszi hétvégén.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.