Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Ünnepi illatok, mutatós alkotások, forralt bor. Ezekkel találkozhat a látogató a csallóközi városban. 

 

Somorja főterén igazi adventbe csöppenünk. A hagyományokhoz híven idén is megtartják a karácsonyi vásárt. Az ünnepi hangulathoz hozzájárul többek között a városi díszítés is.

 

 hirdetes_810x300  

 

Igaz ugyan, hogy a vásárt a koronajárvány árnyékában rendezik, de az emberek az óvintézkedések betartása mellett is jókedvvel sétálgattak a téren advent harmadik vasárnapja előtt.

 

 

A finomságok mellett fából készült termékeket, de  ékszereket, karácsonyi tányérokat, poharakat is vásárolhatunk. Persze, nincs vásár ünnepi díszek nélkül. Többen a bőr alkotások között válogattak. Kaphatóak voltak somorjai méz és ötletes bögrék is.

 

 

„Én kürtőskalácsot kérek,” mondta egy kisgyermek az anyukájának, majd besorakozott a várakozók közé. Mások, egy idős házaspárhoz hasonlóan a kemencés lepény mellett döntöttek. Mint mondták, ők minden évben ezt fogyasztanak.

 

 

 

 

A somorjai főtér adventi hangulatát a karácsonyi háttérzene is emeli. Öröm volt látni, ahogy minden stressz, búslakodás ellenére az emberek is egyre inkább kimutatják szeretetüket. Nem hiába, hisz közeleg a legszebb ünnep!

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.