Nyitókép: magyarkurir.hu

 

A héten Tóth Sándor tallósi plébánost kértük fel arra, hogy lelki táplálékot, erőforrást biztosítson mindazoknak, akiknek szükségük van rá ezekben az egyre nehezebben tűrt, embert próbáló napokban.  

 

Kedves Testvéreim!

 

Mindnyájunk számára nehéz idők jöttek a Világjárvány elterjedésével. Mindnyájunkat próbára tett ez az időszak, különösen a családokat. De egyben összehozta a családokat, hogy sok gondjaik, dolgaik miatt ebben az időben együtt lehessenek. Több idő jut a közös elbeszélgetésekre és különösen az imádságra és Szentírás-olvasásra. Nagy szükségünk van ezekben a nehéz időkben az imádságra. Mert Isten segítsége nélkül nagyon nehéz helytállni úgy a társadalomban, mint a családban.

 hirdetes_810x300  

 

Kép: tenyek.sk

 

Bizonyára most is érvényesek Urunk szavai: Bármit kértek az Atyától az én nevemben megadja nektek! Imádkozzunk hát és engeszteljünk. Bízzunk erősen abban, hogy Istenünk meghallgat minket és megóv minden betegségtől.

 

A napokban ünnepeltük Urunk bemutatásának ünnepét, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét. Ezen a napon Egyházunk arra fordítja figyelmünket, hogy a gyertyák megszentelésével felébressze gondolatunkat az Úr Jézus Krisztusra, aki egészen nekünk adta Önmagát, erre figyelmeztet az égő gyertya, ami elég, ami megvilágosítja a sötétséget, azáltal hogy ég és melegít. De ezt a lángot őrizni kell széltől, hirtelen mozdulattól, hogy ki ne aludjon. Így kell óvni, védeni hitünket is az elfásultságtól, elgyengüléstől. Ezért kell imádkozni, vagyis beszélgetni Istennel, mert ami embernek lehetetlen Istennek lehetséges, hisz nem hiába imádkozzuk: Hol már ember nem segíthet, a Te erőd nem szűnik meg.

 

Kép: tomasikovo.sk

 

Testvéreim! Ne sajnáljuk az imádságra szánt időt, mert Isten többszörösen kárpótol érte. Mennél jobban terjed a vírus, annál többet imádkozzunk, hogy a Gondviselő Isten mihamarabb megszüntesse és megajándékozzon bennünket egy szebb, jobb boldogabb élettel, hogy majd ha elközeleg életünk vége, földi életünk ne súlyos vádként nehezedjen vállunkra hanem érdemesítsen egy szebb, boldogabb életre, ahol már nem lesz se sírás, se fájdalom hanem örök élet. Ezt kérem mindnyájuk számára Isten bőséges álldásával

 

Tóth Sándor

tallósi plébános

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.