Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Ünnepi dekorációk sokasága, hangulatos közterek, pompás színek: ezek jellemzik az áprilisi jeles napokat.

 

Az idei húsvétra is rányomta bélyegét a koronajárvány. Az önkormányzatok, szervezetek, önkéntesek az emberekben kavargó érzéseinek enyhítése, de legfőképp az ünnepi hangulat fokozása érdekében látványos kültéri díszítésekkel örvendeztetteték meg a látogatókat és saját lakosaikat. Így volt ez Bakán, Bősön, Csilizpatason, Királyfiakarcsán, Nagyszarván, Nyékvárkonyon, de Sárosfán és Somorján is. Persze, több településen is ugyanez volt megfigyelhető.

 

 hirdetes_300x300  
Királyfiakarcsán készült a fénykép.

 

A helyiek többsége kimondottan értékelte a gesztust, néhányan el is mondták, „olyan jó itt lakni, itt mindig mindenre ügyelnek.”

 

Bakai díszítésnél a gyermekek.

 

A gyermekek jókedvvel jártak ki az érintett területre családjaikkal. Csak úgy csodálták a gyönyörű tojásokat. Mint megtudtuk, valahol a község lakosai vitték a tojásokat, másutt az önkormányzat díszítette, amihez a polgárok szintén hozzáraktak egy-egy tojást.

 

Sárosfai díszítés.

 

Csodálják meg Önök is a Körképpel, hogy milyen az ünnepi hangulat a Dunaszerdahelyi járásban.

 

Baka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bős

 

 

 

 

 

 

 

Csilizpatas

 

 

 

 

 

 

 

 

Királyfiakarcsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyszarva

A felső-csallóközi településen nemcsak a hivatal előtti téren suhant végig a húsvéti díszítés hangulata, hiszen még a koronavírus-tesztelés helyiségében is varázslatos húsvét volt. A tesztelésen résztvevők nemcsak reszpirátort kaptak, de még csokitojást is. Ehhez társult a segédek határtalan kedvessége, kézsége.

 

 

 

 

 

Nagyszarván a tojásfát a falu lakosai díszítgették, de a helyi oktatási-nevelési intézmények diákjai is elvitték kis díszeiket.

 

 

 

 

Nyékvárkony

 

 

 

 

Sárosfa

 

 

 

 

 

Somorja

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.