Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Hangolódás az ünnepre, friss és minőségi termékek beszerzése, örömteli találkozások: Így jellemezhetjük az idei első piacot. 

 

A járványellenes intézkedések miatt hónapokig elmaradt a piacszervezés. 2021. első szabad ég alatti termelői vásárát április első szombatján tartották Tallóson. A megszokottól ugyan kevesebb árus volt, ellenben a vásárlókkal, akik sokan érkeztek az Eszterházy kastélyhoz.

 

 hirdetes_810x300  

 

„Nekünk már nagyon hiányzott a piacozás, a hangulat” – fogalmazott egy látogató. „Ne is mondja! Én itt teljesen kikapcsolódok. Ez az élmény mindent felülmúl” – mondta el véleményét egy visszatérő vásárló.

 

Festett húsvéti tojás

 

Többen arról is beszéltek, hogy a kiváló zöldségek, gyümölcsök és a jól bevált termékek hiányoztak nekik. A felsoroltak között voltak ajándékok, de fűszerek, füstölt termékek is.

 

 

A kínálat most is böséges volt. Köztük füstölt áruval, kézműves alkotásokkal, mézzel, tejtermékekkel, friss zöldséggel és gyümölccsel, vagy épp élő állattal.

 

 

Persze, a jó házi savanyú káposztának sincs mása. Jópáran várakoztak arra, mikor szolgálják ki őket. Néhányan nem bírtak ellenálln a csábításnak, így a sütemény kínálatból is vásároltak.

 

 

Az ültetések időszakában nem is csoda, hogy többen válogattak az ültetnivalók, a palánták között. Népszerűek voltak a virágok, a fapalánták, mint ahogy a zöldség- és fűszerpalánták is.

 

 

A vidám találkozásokat, kisebb beszélgetéseket kávéval koronázták. „Húú, de vártam már erre!” – mondta nevetve egy csilizközi fiatalember.

 

 

A jelenlévők nem bánták meg, hogy április 3-á, szombaton ellátogattak Tallósra. Láthatóan jól érezték magukat az emberek. Többen mondták is, remélik, most már egyre többször lesz piac.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.