Nyitókép: heraldmalaysia.com

 

Ezen a héten Varga Róbert vágfarkasdi plébánost kértük fel arra, hogy lelki táplálékot, erőforrást biztosítson mindazoknak, akiknek szükségük van rá ezekben az egyre nehezebben tűrt napokban.

 

Húsvét III. vasárnapja

 

Húsvét vasárnapjai buzdítanak bennünket hitünk mélyebb megélésére. Egyházunknak fontos, hogy gyermekei tudatosítsák, mit jelent a Feltámadtban való hit.

  hirdetes_300x300   

 

Jézus megjelent a tanítványoknak. Meghozta a békét és megerősítette hitüket, hogy ne féljenek. Megnyitja szemüket, hogy megértsék az Írás szavait a haláláról és feltámadásáról. Felhívja figyelmüket ” Tanúim vagytok”.

 

A fényképen a vágfarkasdi templom látható. (Foto: emlekhelyek.csemadok.sk)

 

Az első olvasmányban Péter apostoltól halljuk a Jeruzsálemieknek írja „Az élet fejedelmét pedig megöltétek. Isten azonban feltámasztotta őt halálából, és ennek mi tanúi vagyunk.” Ezzel megadja mi a feladatuk tegyenek tanúságot szóval és tettel arról, mit láttak. Ez a tanúságtétel erősíti meg hitükben, hogy életüket is feláldozzák Krisztusért.

 

Nekünk is feladatunk a Feltámadott Krisztusról való tanúságtétel.  A II. vatikáni zsinat Egyházról szóló fejezete Lumen Gentium  „Minden laikus feladata a világ előtt tanúság tétel a feltámadásról és Jézus életéről”.  Ma sokat hallunk a felelőségről minden napjainkban.

 

Elsősorban a családban, majd a környezetünkben tegyünk tanúságot. A családban a gyermekek vallási nevelésénél. Most, hogy újra megnyitnak a templomok, fogd kézen gyermeked és menjetek együtt templomba vasárnap. Közösen készüljetek az elsőáldozásra, bérmálkozásra. Nem a legjobb példa, mikor a szülő úgy biztatja gyermekét a templomba járásra, hogy csak addig bírd ki még meg lesz az ünnepség.

 

Kép: magyarkurir.hu

 

A keresztények nem várhatnak csupán a papok kezdeményezésére és vagy elfogadni, vagy kritizálni. Minden plébánián van feladat mindenki számára. A gyerekkel, hittanosokkal való foglalkozáskor, a templom, plébánia épület körül.

 

Ehhez Isten igéjéből és a lelki táplálékból naponta nyerhetünk erőt.  A szentmisékben az igeliturgiában és az áldozáskor is megerősödést kapunk. Tanít, megerősít bennünket, tegyünk tanúságot feltámadásáról.

 

Ha Jézus Krisztus nem támadt föl, mit sem ér a mi hitünk.

 

Varga Róbert

plébános

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.