Iván
  • HUF: 350.34
  • USD: 1.19
  • 21 °C
  • 32 °C
Hagyományok

Bőséges kínálat volt a májusi mátyusföldi Termelői Piacon – Képriport

Sokan látogattak el Tallósra szombaton

Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Kiváló hangulat, termék- és készítményáradat, valamint sokat jelentő kedvesség jellemezte a szombati vásárt. 

 

Örömteli napra ébredtek május második szombatján azok, akik vásárolgatni szerettek volna egy kiváló piacon. Ez azért is jó, hiszen a tallósi Esterházy-kastély udvarában újfent megnyitotta kapuit a mátyusföldi Termelői Piac.

 

 

Számos termelő, kézműves rendezgette kedvére portékáját. Az érdeklődőknek rettentő nehéz dolguk volt, hiszen változatos, bőséges kínálat között válogathattak.

 

 

Friss zöldség, gyümölcs, különféle saláták is jellemezték a kínálatot. Ezek sorát gazdagították a házi füstölt termékek, kenyerek, péksütemények, de még desszertek, házi tészták és fűszerkeverékek is. Aki pedig kézműves terméket szeretett volna beszerezni, itt megtehette. A kastélyudvaron nézelődve többek között kézzel készített bőrcsizmát, dísztárgyakat, konyhai kellékeket, lakás dekorációkat, ékszereket, cirokseprűt is láthatott.

 

 

A nap is örömmel árasztotta fényét a piacra. Mint láthattuk, a jelenlevők között többen is beszerezték legújabb ízesített krémmézüket. A Boróka Méhészet lelkes képviselője a tőle jól megszokott kedvességgel, olykor humorral segített a választásban.

 

 

A szezonbéli tevékenységek között szereplő palántaültetési hangulat a piacon is megmutatkozott. Több termelő  kínált eladásra növénykéket. A zöldség- és virágpalánták között válogatók kimondottan elégedettek voltak a tallósi kínálattal.

 

 

A kerti munkák utáni kellemes napsütésben, olykor csak egy jóleső édessegre is szüksége van az embernek. A májusi piacon ehhez hamisítatlan desszerteket is találtunk. A bőség zavarában nem volt könnyű dolga a vásárlónak.

 

 

Ezúttal is rengetegen érkeztek a mátyusföldi piacra, ahol gyermekek és felnőttek egyaránt jól érezték magukat. A jelenlevőktől többször elhangzott a mondat:”Ez a legjobb piac.”

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Renács Ferenc
2021. máj. 10. 16:16

Mikor lesz a legközelebbi Tallósi Termelői Piac ?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket