Nyitókép: Nyárasdi Óvoda

 

Csillogó szempárok, ünnepi öltözék, napsütés. Ezek jellemezték június 4-ét a csallóközi Nyárasdon, ahol virtuálisan három ország legfiatalabbjai emlékeztek közösen a nemzeti összetartozás napjára. A helyiek mellett a csetényi (Magyarország) és az alsórákosi (Erdély) óvodások is felsorakoztak saját lakóhelyükön egy közös megemlékezésre.

 

Ők még nem igazán értik a magyarság e fájdalmas napjának lényegét, mégis őszinte szívből énekeltek. Hangjuk a jelenlevők szívét és lelkét is megérintette.

 

  hirdetes_300x300   

 

Magyarságunk határtalan összetartozása a gyermekek és az óvodapedagógusok tisztaszívű éneklésében tükröződött. A nyárasdi gyermekek a helyi templomkertben lévő kopjafánál gyülekeztek, ahol kört alkotva, kis kezeiket szívükre téve az óvónénikkel közösen identitáserősítő énekeket énekeltek.

 

Voltak, akik a derűs, napfényes égboltra, mások a kopjafára tekintettek éneklés közben. Tüneményesek voltak. Éneküket hallva és meghatottságukat látva a felnőtt hallgatóság és a szülők is úgy érezték, hogy értük, az ő jövőjükért is helyt kell állnunk, legyen szó bármilyen megpróbáltatásról is az életben  magyarságunk számára.

 

Az esemény végén Jäger Renáta, a Nyárasdi Óvoda igazgatónője felkötötte az összetartozás szalagjait (nyárasdi, csetényi, alsórákosi) a kopjafára.

 

 

A határon átnyúló megemlékezésre az Erasmus+ L I K E pályázatán belül került sor.

 

Képek:

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Képek: Nyárasdi Óvoda

Videó: Erasmus+ L I K E FB-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.