Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Lelkes vásárlók, boldog termelők, kézművesek valamint bő választék jellemezte a júliusi vásárt. 

 

Gúta városába sokan látogattak el július negyedik hétvégéjén. A városi sportcsarnokban ismét megrendezték a mezővárosi termelői piacot. Több mint harminc árus, köztük kézműves, termelő, tenyésztő kínálta eladásra portékáját. Megfigyeltük, hogy néhány „árus” egyre nagyobb figyelmet fordít saját kis eladóhelyének kinézetére. Ilyen például a nyárasdi Organika_handmade is.

 

 hirdetes_810x300  

 

A vásárlók között természetesen voltak helyiek és környékbeliek is. Értelemszerűen nagyon keresett volt a friss zöldség. Voltak, akik a chiliszószokat keresték, mások a különféle lekvárokat, szörpöt, vagy épp a gyümölcsbort, -pálinkát.

 

 

Sokan vásároltak gyermekruhákat, míg mások a kézműves alkotások között válogattak. A júliusi piacon élő állatokat is árusítottak. Az „étkező” résznél nagy meglepetés ért minket, hiszen a jó kis piac tartozéka a zsíros kenyér. Még választani is lehetett, hogy hagymával vagy fűszerpaprikával kéri a vásárló.

 

 

Pikáli Róbert szervezőtől megtudtuk, hogy ezentúl a városi sportcsarnokban tartják majd a termelői piacot. Újdonságként közölte a Körkép.sk olvasóival, hogy a következő piac, amelyre augusztusban kerül sor kétnapos lesz.

 

„Az augusztusi Gútai Mezővárosi Termelői Piacot ugyanakkor tartjuk, mint a gútai búcsút. Egyedüliként szervezzük így. Ez azt jelenti, hogy a búcsú idei kirakodóvására helyett a mezővárosi termelői piacot tartjuk meg. Mindenkit szeretettel várunk majd.”

 

– ismertette a részleteket a szervező. Hozzátette, a gyermekeket meglepetéssel készülnek. Lesznek például múltidéző játékok, amelyeket kipróbálhatnak.

 

 

A vásárlók örömmel beszélgettek, ismerkedtek az árusokkal. A jelenlevők közül mindenki díjazta a gútai piacozást.

 

 

 

Képek és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.