Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Nívós eseményen ünnepeltek az érdeklődők.

 

A jelentős hagyomanyőrző esemény kézműves mesterségek kirakodóvásárával vette kezdetét.

 

  hirdetes_300x300   

 

Az 55. Országos Népművészeti Fesztiválon gasztrotúrát is szerveztek. Változatos ízvilágot és étel-különlegességet lehetett megkóstolni. A rendezvény kínálatát ízletes borokkal gazdagították. A jelenlevők sokasága előszeretettel ízlelte meg a régióbeli kínálatot.

 

 

A szervezők változatos műsorszámokkal kedveskedtek  a közönségnek. Az augusztus 20-i programsorozaton kiállításmegnyitót is tartottak a kastély belső udvarán. Molnár Rozália színpompás alkotàsainak csodájára jártak a jelenlévők. A tárlat a Fényszilánkok címet viselte.

 

 

A gyermekeket is változatos, izgalmas játékokkal ötvözött programok várták Zselízen. A szervezők a kicsikre is gondoltak, volt Ringató is piknik formájában.

 

 

A fesztiválon természetesen senki sem maradt éhes, hiszen étel-különlegességek közül is lehetett választani.

 

 

A gyönyörű népviseletbe öltözött résztvevők bemutatták régiójuk korabeli értékeit.

 

 

A koraesti órákban a Zoboralji hagyományőrző csoportok közös műsorszámban adtak ízelítőt a zoboralji nyári szokásokból. Szent István napjának esti fénypontja a Magyar Nemzeti Táncegyüttes látványos produkciója volt, a „Szatmár és Bonchida háromszor”. A nemzeti ünnep alkalmából a programok tűzijátékkal záródtak.

 

 

A szombati programokat palóc piactér is gazdagította, ahol szívesen vásárolgattak a jelenlévők. A népszerű termékek listájára felkerültek a karkötők, a nagycétényi tökmag és fűszerkeverékek, de a hamisítatlan zselízi rétes is.

 

 

 

A szombati gyermekelőadásokat TáncGála követte a Táncfórum néptánc-együtteseinek közreműködésével. Az est folyamán a budapesti Duna Művészegyüttes mutatta be a Szerelmünk Kalotaszeg című produkciót, amit a  kormáromi Jókai Színház előadása követett.

 

 

A szervezők különleges órákra hívták a közönséget, méghozzá Mulatság a pajtában címen.

 

 

Vasárnap, augusztus 22-én improvizációs délutánon vettek részt a megjelentek. Ezt egy kisebb koncert követte, amit a Jánosi és a Hungaricus biztosított.

 

A záró műsorszámok között pozsonyi népzenei együttes is szerepelt. A műsort az Ifjú Szivek Táncszínház produkciója zárta.

 

 

A nagyérdemű látatóan jól érezte magát a fellépőket nagy tapssal ajándékozták meg.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.