Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Nem volt hiány szórakozásból a községi rendezvényen. Minden korosztály talált kedvére való programot.

 

A hagyományokhoz híven Vásárút Község Önkormányzata ünnepelni, szórakozni hívta a helyieket, környékbelieket. A Vásárúti Falunapot többnyire augusztus végén rendezik. Török Gergely polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, idén sikerült egy nagyszabású eseménysorozatot tartaniuk. Ez azért is jó, hiszen az emberek vágytak már ilyen alkalmakra.

 

 

 hirdetes_810x300  

 

A Vásárúti Falunapok programjai augusztus 26-án színházi előadással kezdődtek. A szervezők egy templom falait ékesítő falfestéssel – Séta a fényben címmel indították az ünnepséget. A környéken még nem látott programpont látványos és népszerű volt – tudtuk meg az egyik résztvevőtől.

 

 

A hét utolsó munkanapján kiállításmegnyitóra hívták az érdeklődőket. A szombati programok viszont már pörgősebbek voltak. A szórakozás, sport és a gasztronómia is helyet kapott.

 

 

A gyermekek kipróbálhatták magukat a horgászat terén. Emellett további lehetőségek széles tárháza várta őket. Volt légvár, fa játékok, arcfestés és kézműves foglalkozások is. Ahol kacaj hallatszott, ott szórakozott a jövő nemzedéke.

 

„Ez az igazi öröm számomra. Látod ezeket a boldog, vidám gyermekeket a szeretteikkel? Már nekem is hiányoztak ezek a pillanatok…”

 

 

– fogalmazott a Körképnek a településvezető.

 

 

Az igazi fociőrület a sportpályán volt látható. Ahogy a focisták megkezdték a mérkőzést, a szurkolók is belelendültek a hangos szurkolásba. Megkezdődött a hamisítatlan falusi szurkolás – bekiabálások, tanácsadás… A játékosok igyekeztek minél jobban bizonyítani.

 

 

A falunapon színpadra léptek a Pántlika együttes, a Vásárúti Dalárda és Fürdés Ujjak citerazenekar, valamint a bőnyi Csillagvirág dalkör is. A rendezvény nem maradhatott nótaszó  nélkül. Kollár Katalin és id. Derzsi György közreműködésével nótaszótól lett hangos a helyszín.

 

 

Az est folyamán  ifj. Derzsi György lépett színpadra, majd  sokak nagy kedvence, Rácz Gergő-Orsovai Reni duettpáros éneke emelte a hangulatot.

 

 

Szívmelengető látvány volt, ahogy a gyermekek táncra perdültek a Pántlika zenekar muzsikájára Kevická Tünde vezetésével. A szombati programok utcabállal záródtak.

 

 

A hét utolsó napján szentmisével és koszorúzással végződött a falunap.

 

 

A rendezvény ideje alatt a bográcsok sem kongtak az ürességtől. A helyszínen a főzőcsapatok bográcsos ételeket készítettek. A Vásárúti Borbarátok jókedvvel kínálgatták a jelenlévőket. Boros hangulatban, mosoly nélkül így nem távozott tőlük senki.

 

 

 

A vásárútiak és az érdeklődők vidám hangulata újfent bizonyította, hogy nem muszáj ahhoz népszerű sztárvendég, hogy együtt lehessenek, jól érezzék magukat. Sokan jót beszélgettek az ízletes ételek elfogyasztása mellett. Török Gergely polgármester  nagyon elégedettnek látszódott a falunap programjainak értékelésekor, legfőképpen azért, mert elérte a célját, hiszen az emberek jól szórakoztak és nagyon jól érezték magukat.

 

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó, videó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.