Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Ünneplés, sportolás és szórakozás – többek között ezek jellemezték a fejlődő községben tartott legutóbbi rendezvényt.

 

Zsigárd Község Önkormányzata szeptember első hétvégéjén tartotta a XXVI. – XXVII. Zsigárdi Napokat. Az eseménysorozat nyitópontjával a horgászatot és a természetjárást is népszerűsítették a gyermekek körében. A programokat változatos koncertek gazdagították.

 

 hirdetes_400x285  

 

A gyermekeket ügyességi játékokkal és izgalmas ringíspilekkel szórakoztatták a szervezők. A családokat és az érdeklődőket egyaránt hangulatos kisvonatozás várta. Az utasok megismerkedhettek a faluval ás annak környékével is.

 

 

A műsorszámokban gazdag Zsigárdi Napokon Novák Veronika bemutatta a Zsigárdi Iskola története című könyvet. A  szeptember 3-i, pénteki kultúrműsor első fellépői a helyi oktatási intézmények diákjai voltak .

 

 

A szeptember 4-i, szombati programok az emlékezés perceivel kezdődtek. Az önkormányzat koszorúzást tartott a Zsigárdi csata emlékművénél. Ezt ünnepi képviselő-testületi ülés követte, amelynek keretében átadták a Zsigárd Község Polgármesterének díját.

 

 

A délutáni programok a „Nótázzunk, főzzünk és borozzunk együtt” jeligében zajlottak. Ehhez a testvértelepülések csoportjai társítottak zenét.

 

 

A Vágsellyei járásban található településen természetesen nemcsak nótaszó járta körbe a falut és annak környékét, hanem változatos zenei stílusú koncertek is. A zsigárdi szabadtéri színpadon a teljesség igénye nélkül fellépett a Bikini és a manapság közkedvelt, alkalmi duettpáros – Rácz Gergő és Orsvai Reni is.

 

 

A XXVI. és XXVII. Zsigárdi Napok záróprogramjaiként szentmisével, majd istentisztelettel szentelték meg a rendezvényt. A jelenlevők és a testvértelepülésekről érkezett személyek jó hangulatban tértek haza. Az esemény évről évre nagyobb sikernek örvend.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.