Nyitókép: Klőr Levente

 

A dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola számára fontos, hogy a diákok megtanulják, jót tenni jó. Ennek jegyében teltek az utóbbi hetek is. A hagyományokhoz híven a diákok idén is ünnepi műsorral készültek, odafigyelve az ajándékozás jelentőségére is.

 

 

A tanulók szeretet dobozokba rakták meglepetéseiket. Az ajándéktárgy lehetett könyv, társasjáték, plüss figurák, valamilyen játék vagy édesség. A napokban ezeket közösen csomagolták be. Láthatóan örömforrás volt számukra, hiszen tudták, szebbé teszik valaki karácsonyát. Az ajándékozottak körét az iskola udvarában működő Speciális iskola diákjai, a dunaszerdahelyi gyerekotthon lakói,  valamint csallóközi beteg gyerekek alkották.

 hirdetes_810x300  

 

 

Az iskola évek óta ápolja ezt a nemes hagyományt. A diákok már megszokták, hogy karácsony előtt nemcsak ők ajándékozzák meg az adott csoportot, személyt, hanem közben saját maguk is jó érzéssel töltődnek fel. Klőr Levente pedagógus  elmondta, hogy már tavaly is volt példa arra, hogy egy-egy osztály súlyos betegséggel küzdő gyermek számára készített ajándékcsomagot.

 

 

„Idén úgy gondoltam, hogy a speciális iskola 54 diákját, a csallóközi beteg gyerekeket, a dunaszerdahelyi gyerekotthon lakóit lepjük meg Jót tenni jó jeligével.”

 

– magyarázta az ötletgazda. A szeretet doboz minden osztályban ki volt helyezve, és két héten keresztül gyűjtötték az ajándékozásra szánt dolgokat.

 

 

Mint mondta, szívmelengető érzés mosoly mellé valami apróságot és szeretettel teli műsort ajándékozni. Mindezt a diákok is díjazzák, s értékes percekkel lett gazdagabb az adventjük.

 

 

A karácsonyi jótékonysági műsort egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében mutatták be az osztálytermekben.

 

 

„Ez a koncert az iskola ajándéka minden jóakaratú embernek. Fogadják szeretettel! Ezzel kíván az iskola békés, boldog karácsonyt a Körkép olvasóinak is, és azt, hogy legyünk egymásnak ajándék, értékeljük a szeretteinkkel együtt töltött időt.”

 

– zárta Klőr Levente.

 

Laky Erzsébet

Képek: Klőr Levente

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.