Nyitókép: László Gábor

 

Idén sem tétlenkedett Nagymad Község Önkormányzata a legszebb ünnep előtt. Generációkat megszólító különlegességet alkottak.

 

A nagymadi betlehem.

 

Az önkormányzat közösség adventi koszorút készített, majd a helyi községi hivatal melletti teret ünnepi fényfüzérrel és díszekkel ragyogtatta fel. Természetesen a léleksimogató szereretláda sem maradhatott el a karácsonyi díszbe öltözött téren. Aládából bárki kiveheti az üzenetet, amellyel a szervezők a hiányzó közösségi programokat, együttlétet kívánják pótolni. A faluban érezhető a karácsonyi csoda.

 

 hirdetes_300x300  
Játék a krampusszal.

 

„Nagymad községben minden év végén tartunk zárszámadást. A társadalmi szervezetek tagjaival leülünk és értékeljük az esztendőt, az elvégzett munkát. Ezt most nem lehet. Meg kell mondjam, nagyon hiányzik mindenkinek, hiányoznak a személyes találkozások, a bátorító szavak, hiszen nem egy családban eggyel kevesebben ülnek az asztal körül. Szörnyű időket élünk, gyülekezni, tömörülni nem lehet, a betegség, a járvány ráveti az árnyékát a mindennapjainkra”

 

– jellemezte László Gábor polgármester a helyzetet.

 

A győztes adventi koszorú

 

Beszélt arról is, hogy ilyenkor a lélek sérülékenyebb, mindenki sebezhetőbb, ezért arra gondoltak, hogy az előírások és szabályok betartása mellett, közvetítik a lakosok felé, hogy a község lakói összezárnak jóban-rosszban.

 

Egy szerencsés labdakereső.

 

Az önkormányzat a közös adventi koszorú gyertyagyújtásainál kedveskedett kis aprósággal az érdeklődőknek és az arra járóknak. A gyerekeknek labdákat rejtettek el a hóban, amiket ha megtalálták, hazavihették. Aki pedig nem járt sikerrel, nyalókát kapott az élmény mellé. Máskor egy kosár almát tettek ki, hogy az arra sétáló gyermekek vehessenek belőle.

 

László Gábor polgármester a szeretetládánál.

 

Az adventi időszakban a nagymadi lányoknak, asszonyoknak házi versenyt is hirdetettek. Az önkormányzat kereste a legszebb otthoni adventi koszorút. A győztest egy dunaszerdahelyi virágbolt ajándékával lepték meg. A férfiembereknek halászléfőző versenyt írtak ki. Az otthon készült ételből december 23-án a koraesti órákban a helyi kultúrházba lehetett kóstolót vinni. A karácsonyi fogást szakmai zsűri értékelte, és a járványügyi korlátozásokat betartva a helyiek is csatlakozhattak a kóstoláshoz.

 

Egy-egy üzenet az arra jároknak.

 

Nagyon sokan sétáltak ki a térre, hogy megcsodálják a nagymadi karácsonyt. A gyermekek is kihasználták a lehetőséget, és élvezték a játékos adventi programot. A köszönet percei jegyében két segítőkész, a falu kultúrális életébe aktívan bekapcsolódó fiatalt  is megajándékoztak. A szépkorú, idős lakosok szintén kaptak kis ajándékot.

 

Köszönetnyilvánítás két aktív fiatalnak.

 

A polgármester elmondta, hogy a két aktív fiatal aktív tevékenysége a bizonyíték arra, hogy érdemes dolgozni. Ugyanígy a lakosok arcán ragyogó adventi csoda és a dícsérő szavaik is ezt bizonyítják.

 

„Csináljuk, teszünk, amit tudunk, s lám, vannak, akik folytatják… Azt hiszem, ezért érdemes…”

 

– zárta a településvezető.

 

Laky Erzsébet

Képek: László Gábor

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.