Nyitókép: Körkép.sk

 

A magyar költészet napja alkalmából tartott ünnepséget Padányban a kulturális szervezet. Az április 9-i rendezvényen átadták a Csemadok Közművelődési Díjait is.

 

A járvány miatti kihagyás után a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya a padányi alapszervezetével együttműködve megtartotta költészetnapi ünnepségét. A díjátadó rendezvényt eredetileg a magyar kultúra napja alkalmából tartották volna, de a járványhelyzet ezt januárban még nem tette lehetővé.

 

Sátor Zoltán járási elnök köszöntötte a jelenlévőket.

 

 hirdetes_810x300  
Sokan érkeztek Padányba.

 

Lázok Attila járási titkár és helyi elnök is üdvözölte a jelenlévőket.

 

A délután folyamán szavalatokat hallgattak meg a jelenlévők. A programban helyet kapott a zene is.

 

A nemeshodosiak csapata (Fotó: Győri Béla)

 

Köszöntők.

 

Kulcsár Lajos méltatása.

 

A kulturális szervezet járási képviselői átadták a Csallóköz Kultúrájáért Közművelődési Díjat a Nemeshodosi Alapszervezetnek. Továbbá díjazták a Csemadok mellett működő kulturális csoport – Bősi Aranykert – tevékenységét is.

 

A bősi Aranykert is kapott díjat.

 

A költészet napját is megünnepelték.

 

Sátor Zoltán járási elnök és Lázok Attila járási titkár három járásbeli személy munkáját is értékeltr, köztük Bárdos Gábor (Somorja), Polák László (Ekecs) és Haizók Erzsébet (Dunaszerdahely) tevékenységét.

 

Fenes Iván munkáját is kiemelték Padányban.

 

Sátor Zoltán gratulál Bős polgármesterének.

 

Rajtuk kívül két olyan személy tevékenységét is kiemelték, akik minden körülmények között aktívan támogatják a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának rendezvényeit. Így Fenes Iván Bős város polgármestere és Kulcsár Lajos, a Jednota COOP elnöke is díjat vehetett át a csallóközi faluban.

 

Közös fényképek is készültek.

 

Polák László is átvette a díjat.

 

A Nemeshodosi Megmaradásunkért Kultúrcsoport tevékenységét is értékelték.

 

Végül, de nem utolsó sorban az ünnepeltek és az érdeklődők közösen elénekelték a felvidéki himnuszt és a magyar himnuszt.

 

 

A Csemadok Dunaszerdahelyi Választmánya a Körkép.sk felvidéki magyar hírportálon keresztül is köszöni a csemadokosok odaadó munkájukat és jó egészséget kíván mindenkinek.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.