Nyitókép: Körkép.sk

 

Gömörpéterfalán, a Barkóság szívében ezúttal is megrendezték a nagy népszerűségnek örvendő Barkósági Parasztolimpiát. A rendezvény célja, hogy a humor, a szórakoztatás és a versengés eszközeivel megismertesse az emberekkel a paraszti élet szépségeit. Az olimpia számára ezúttal a sportpálya helyett a magyar kormány támogatásával felépített Magyar Közösségi Ház szolgált helyszínnel.

 

Kopecsni Gábor, a Felföldi Dalia Szövetség elnöke megnyitójában elmondta, hogy az új helyszín most teszi le a főpróbát. Most mutatkozik meg, hogy jól terveztek-e, az új létesítmény teljesíti-e az elvárásaikat. Vagyis hogy legyen az egyre növekvő Dalia Szövetségnek egy állandó bázisa, legyen méltó hely a kisebb-nagyobb rendezvényeik lebonyolítására. Hangsúlyozta, hogy ez mind a közösségünk és magyarságunk megmaradását szolgálja. Jó versengést kívánt a versenyzőknek, és nagyon jó szórakozást a közönségnek.

 

 hirdetes_400x285  

 

A versenyszámok

 

Az olimpiai versenyek két részből tevődtek össze. Az elsőben négytagú csapatok versengtek talicskatologatásban, bugyilövésben, emellett sötétben való tájékozódással kellett teljesíteniük, méghozzá időre. Legnagyobb sikere annak a versenyszámnak volt, amelyben a versenyzőknek egy sör megivása után seregniük kellett a saját tengelyük körül, majd futniuk akadályok között.

 

 

A második versenyrész egyéni versengés volt, amelyben a Barkó Tehen és a Barkó Bika címet lehetett elnyerni. Ebben a részben is olyan szellemes, szórakoztató versenyszámokat sikerült kiötleniük a szervezőknek, mint a csizmalerúgás, sodrófavetés, vasvilladobás és kőhajítás.

 

Egyéb szórakozás

 

Az egész napos rendezvények között szerepelt még az édesanyák jurtája, a különböző kézműves foglalkozások bemutatása, teqball bajnokság, íjászat, dalia harcművészet-bemutató és tombola. A gyerekeknek is kijutott a szórakozási lehetőségekből, aki pedig megéhezett, válogathatott pörköltből, gulyásból, de a legmenőbb a jesztei asszonyok tyúkhúslevese és töltött káposztája volt.

 

 

Győztesek

 

A versenybíróság az elért időeredmények és pontszámok alapján a következőképpen ítélt:

 

 

Csapatok:

 

Emléklapot kaptak a Motorosok, a Pesti Tejbe-Vajba, Tallósi Betyárok, Székelyföldi Barbárok csapatai

 

3. helyezett lett a Födémesi Retkesek csapata

2. helyezett lett a Détéri Menopauza csapata

1. helyezett pedig a Medvesalja csapata lett

 

Egyéniben:

 

A Barkó Tehen címet Nagy Anikó kapta Nagyfödémesről  és

A Barkó Bika címet Bara Károlynak ítélte oda a versenybizottság Székelyföldről

 

A teqball bajnokságot Kosztúr László nyerte.

 

 

Politika

 

A rendezvényen szót kaptak a Szövetség-Aliancia megyei képviselöltjei is, Auxt Ferenc, Vavrek István, Mag Fodor Enikő és Cziprusz Zoltán. Köszöntötték a résztvevőket, jó szórakozást kívántak, majd röviden ismertették választási programjukat, és kérték, hogy az októberi megyei választásokon adjanak nekik bizalmat.

 

 

A vendégsereg esti szórakoztatásáról a Felvidéki Kárpátia zenekar gondoskodott.

 

Mede Géza

A képek a szerző felvételei.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.