Nyitókép: Körkép.sk

 

Bezárta kapuit a többnapos Meseváros.

 

A Csemadok, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet és a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya idén is megszervezte a Duna Menti Tavasz seregszemlét. Az amatőr gyermek színjátszók „találkozóját” immár 47. alkalommal tartották meg Dunaszerdahelyen. A városi művelődési központban és az intézmény előtti téren a szervezők négy napon át változatos programmal várták az érdeklődőket.

 

 hirdetes_810x300  

 

 

A dunaszerdahelyi seregszemle célja elsősorban az amatőr színjátszó gyermekek műsorainak bemutatása, barátkozási és szórakozási lehetőség biztosítása, valamint a szlovákiai magyar színjátszás megmaradása.

 

Megkezdődött a Duna Menti Tavasz

 

Petőfi Sándor: A helység kalapácsa Gál Tamás módra

 

Az eredményhirdetés előtt a közönség megtekinthette Petőfi Sándor A helység kalapácsa c. művét a Csavar Színház előadásában. A szenzációs színpadi, interaktív előadás nagy sikert aratott.

 

 

„Isten magukkal, Isten velünk!”
zárta a színpadi művet Gál Tamás. A zenés előadást nagy tapssal értékelték a fiatalok és idősek egyaránt.

 

Díjeső

 

A 47. Duna Menti Tavasz díjazottjai

A  szakavatott zsűrinek nem volt könnyű feladata az egyes versenyműsorok láttán. A zsűri soraiban többek között Regős János (színész-rendező, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke), Kucman Eta és Himmler Zsófia tevékenykedett.

 

 

 

A gyermekek és felkészítőik izgatottan várták az eredményhirdetést május 26-án. Egyszerűen forrt a levegő! A díjátadón a gyermekek őszinte örömét hol a sikítás, hol a tapsvihar, hol pedig a könnyek mutatták.

 

 

 

Az ünnepség végén Görföl Jenő, a Csemadok országos titkára elmondta, hogy jövőre 48. alkalommal is megszervezik a Duna Menti Tavaszt. Majd Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere visszavette a város jelképes kulcsát a „diákoktól”.

 

 

 

Meséljenek a Körkép-fényképek…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visszapillantás a négynapos Meseváros délutani programjaira

 

 

 

 

 

Az arcfestést a munkatársunk is bevállalta…

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.