Háttér

Vízipisztollyal harcolnak egyes velencei szállodák a sirályok és galambok hada ellen

A madárrajok a teraszokon étkezők vagy a sétálók kezéből is kiragadják az ennivalót – a fagyit is szeretik.

Nyitókép: Pixabay/”Charlie_7777”

 

Vízipisztollyal “fegyverzik fel” vendégeiket egyes velencei szállodák a falánk galambok és sirályok ellen, amelyek agresszívan csapnak le a szabadban reggeliző vagy ebédelő vendégek szendvicseire, pizzáira és más harapnivalóira.

 

“Amint feláll egy vendég az asztaltól, 10-15 galamb és sirály csap le az ott maradt ételekre, összetörve az üvegpoharakat, a tányérokat és egyéb károkat okozva.”

 

– mondta el a Corriere del Veneto című regionális lapnak az egyik történelmi szálloda igazgatója, aki szerint már nem egyszer fordult elő, hogy a szálloda kárpótolni kényszerült a vendégeket a veszendőbe ment fogásokért vagy a foltokért a ruhájukon.

 

Gyakran érkezik hír olyan esetekről is, amikor a madarak a teraszokon étkező vendégek vagy a Szent Márk téren sétálók kezéből ragadják ki az ennivalót, akár a fagyit is.

 

A “rablómadarak” okozta probléma olyan komoly, hogy a velencei szállodák szövetsége, az AVA a héten külön tanácskozáson vitatta meg a védekezés lehetőségeit.

 

Vannak szállodák, amelyek sólymokkal űzik el a galambokat és a sirályokat. A módszer nagyon hatékony, csakhogy a solymászok szolgáltatásai drágák, egy évre 30 ezer euróba kerülnek. Így sok helyütt maradnak a narancsszínű vízipisztolyok, amelyeknek már a puszta látványától – állítólag – eliszkolnak a madarak.

 

Turizmus.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket