Nyitókép: Pixabay/”Jackmac” (illusztráció!)

 

Az orosz katonák különleges „bazárokat”, illetve piacokat állítottak fel Fehéroroszországban, hogy az Ukrajnában elrabolt tárgyakkal kereskedhessenek –  jelentette a lengyel rádió weboldala. A Polskie Radio szerint több fehérorosz városban is nyíltak ilyen piacterek.

 

A The Jerusalem Post szintén arról ír, hogy a helyi lakosok különféle háborús zsákmányt kínálnak csekély áron, lehetőleg dollárban és euróban, többek között: mosó- és mosogatógépeket, hűtőszekrényeket, ékszereket, autókat, kerékpárokat, motorokat, edényeket, szőnyegeket, műalkotásokat, gyermekjátékokat és kozmetikumokat.

 

Az orosz katonák ezen felül haza is küldenek az elrabolt javakból – ehhez állítólag fehérorosz csomagkézbesítőket használnak. Egyenruhás orosz férfiak csoportjai minden nap megfordulnak az ilyen csomagküldő szolgáltatásoknál, ahol  50 és 450 kilogramm közötti csomagokat küldenek Oroszországba – írja a polskieradio.pl.

 hirdetes_810x300  

 

Ezeknek a csomagoknak a tartalma a robogóktól az autóakkumulátorokon át az alkoholig, telefonokig, laptopokig és ékszerekig terjed. Az oroszok egy része az ukrán Epicentre bevásárlóközpont logójával ellátott hordtáskákat küldenek haza – olvasható a honlapon.

 

A fosztogatások azt követően erősödtek fel, miután az orosz erők március végén megkezdték a taktikai visszavonulást Kijev környékéről.

 

Polskieradio

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!