Nyitókép: PAP via Radio Zet

 

Hamarosan több új határátkelő nyílik Lengyelország és Ukrajna között – közölte egy ukrán tisztviselő csütörtökön, hozzátéve, hogy a lembergi (Lviv) régió egyben Ukrajna „kapuja Európába”.

 

Makszim Kozickij, a Lembergi Regionális Katonai Igazgatóság vezetője elmondta, hogy az infrastruktúrát is az európai normákhoz kívánják igazítani, mivel szerinte csak idő kérdése, hogy Ukrajna az Európai Unió tagja legyen.

 

Kozickij a Telegram közösségi üzenetküldő alkalmazásban azt is elárulta, hogy Lengyelország mintegy 24 millió euró értékben finanszíroz egy személygépkocsik számára kialakított határátkelőt, míg az ukrán oldalon egy új út építésére kerül sor. A PAP lengyel állami hírügynökség úgy tudja, hogy a projektet lengyel kölcsönből finanszírozzák (magyarul: Varsó azt a pénzt többet nem látja, megj.).

 hirdetes_400x285  

 

Az ukrán tisztviselő posztjából kiderül: máshol is tervezési munkálatok folynak a lembergi régió és a délkelet-lengyelországi Przemyśl városa között, melynek célja a vasúti kapcsolat helyreállítása. Ezzel egy időben egy gyalogátkelőhelyet is építenek.

 

Polskieradio

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!