Nyitókép: PAP/Wojtek Jargilo

 

A lengyel hadsereg már a jövő hónapban átveheti a török ​​gyártmányú Bayraktar harci drónokat, az amerikai Patriot légvédelmi rendszerek pedig még az év folyamán megérkeznek – közölte Wojciech Skurkiewicz lengyel védelmi miniszterhelyettes egy pénteki sajtóinterjúban.

 

A politikust arról is kérdezték, hogy Lengyelország felgyorsítja-e hadseregének modernizálását Vlagyimir Putyin orosz elnök legutóbbi bejelentése nyomán.

 

Skurkiewicz a kérdést érintve elmondta, hogy  a lengyel hadsereg már októberben megkapja a Bayraktar harci drónokat, amelyek „remekül teljesítenek” Ukrajnában. 2022 utolsó negyedévében pedig hadrendbe állítják az amerikai Patriot légvédelmi rendszereket, amelyek jelentősen megnövelik a rakéta- és légvédelem képességeit. Skurkiewicz megjegyezte, hogy Lengyelország 2022 végén a K2 „Black Panther” harckocsik első tételét is átveszi Dél-Koreától.

 hirdetes_810x300  

 

Lengyelország tavaly 24 Bayraktar TB 2 harci drónt rendelt Törökországból, amelyeket 2022 és 2024 között szállítanak majd le. 2018-ban Lengyelország két üteg Patriot légvédelmi rendszert rendelt az Egyesült Államoktól, majd 2022 júniusában Mariusz Błaszczak védelmi miniszter bejelentése nyomán további hat Patriot üteg vásárlásáról döntött a varsói kormányzat. Eközben a K2 típusú harckocsik csak egy részét képezik annak a dél-koreai fegyverüzletnek, amelyet Błaszczak a nyáron hagyott jóvá – jelentette a PAP hírügynökség.

 

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!