(…) Van azonban, akit a sorscsapások sem gondolkodtatnak el.

 

Ilyen volt számomra, senkit sem megbántva, Erőss Zsolt. Imádta a természtetet, fantasztikus sportember volt, ugyanakkor – nem elítélve őt – nem tanult abból, hogy elvesztette az egyik lábát. Ment tovább. Nyilván ez az ő élete, de engem ez elgondolkodtat: én vajon észrevettem-e a jeleket az életemben, próbáltam-e változni?

 

Nagyon erős lökést kaptam, de úgy gondolom, tényleg egészen másként látom már a dolgokat. Úgy is meg lehet élni, hogy 2015 augusztusában azt mondták, itt a halálos ítéleted: 2-5 év, szevasz. A betegek közül sokan azért halnak meg hamarabb, mert föladják. De ha úgy vesszük, kaptam egy fehér lapot, amit teleírhatok.

 

 hirdetes_300x300  

Mintegy, hogy ez két év lesz vagy négy év. Egy példa a változásra: 50 éves koromig nem voltan hajlandó húst enni, most viszont, amikor azt mondta az orvos, hogy egy esély van, a húsevésen alapuló ketogén diéta, minden további nélkül átállítottam a kapcsolót az agyamban.

 

Minden rajtad múlik. Úgy vagyunk például berendezkedve, hogy ha találkozunk valakivel, akkor leülünk és eszünk egy süteményt, miközben a szervezetünknek nincs rá szüksége, sőt, megbetegíthet. Most sokkal tisztábban tudok élni.

 

(…)

 

Bántja, ha a miniszterelnök házi fotósaként jellemzik?

 

Nem. 1993 óta dolgoztunk együtt, s egy idő után nyilvánvalóvá vált, hogy nem minden munkámat fogják azért szeretni, mert jó, és azért gyűlölni, mert rossz. A politikában ez így van. Azzal, hogy olyan sokáig dolgoztam együtt Orbán Viktorral, állást foglaltam azoknak a szemében, akik nem szeretik.

 

Nem gondolom egyébként, hogy fotósként ez erős állásfoglalás lenne: mindeképp kell szimpátia hozzá, ennyi ideig nem is lehet valakivel együtt lenni anélkül, hogy ne éreznéd jól magad vele. Ha 23 évig úgy csinálsz valamit, hogy nem szereted, akkor már előbb elvisz valami betegség. Szerettem csinálni és büszke vagyok rá.

 

(…)

 

Azért mégis belelátott olyan dolgokba, amelyekbe más nem.

 

Az egyik nap itt volt egy barátom, és azt mondta, mindenképp nézzem meg a House of Cards (Kártyavár) című sorozatot, ami bevisz a politika színfalai mögé. Mondtam, hogy nekem ezt nem kell megnéznem, mert tudom, miről szól. Láttam, Európában ez hogyan működik.

 

A legnagyobb ajándék az élettől, hogy fotósként, megfigyelőként részt vehettem történelmi eseményeken. Akik nem ismerik Orbán Viktort, nem tudják, milyen a humora, a személyisége. Nagyon erős a kisugárzása: ilyen ember mellett lenni sok évig – tanítás.

 

(…)

 

Heti VálaszBurger Barna: „Arra figyelj, papa, hogy meggyógyulj, mielőtt meghalsz”

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!