A hétvége fő híre az SaS-es képviselő asszisztensének letartóztatása volt, aki ai banki alkalmazottként jogtalanul nézett bele Kaliňák és Počiatek számláiba, felfedve, hogy mindkét említett úr nagy összegű utalásokat fogadott Bašternáktól.

 

Sosem voltak illúzióim Fico pártjával kapcsolatban, ami lényegét tekintve csak egy vállalkozói projekt alapítói ( és egyben részvényesei) számára, amit Fico politikai és populista adottságait kihasználva saját meggazdagodásukra és a közvagyon fosztogatására használnak. A Fico-kormányok 10 éve alatt rengeteg bizonyíték és tanúvallomás támasztja ezt alá.

 

Ennek ellenére azt kell mondjam, hogy a Bašternák-ügy nem lepett meg. Meglepett azonban Bašternák primitív módon elkövetett adócsalása, később pedig Bašternák még primitívebb módszerekkel történő megvédése a belügyminiszter részéről. (…)

 

 hirdetes_400x285  

Az első Fico-kormány alatt az áfavisszatéreítések rendkívüli csökkenését éltük meg, olyan mértékű zuhanását, hogy 2009-ben erre vonatkozóan a második legrosszabb mutatókkal rendelkeztük – Görögország után. A visszaesés hatalmas és összehasonlíthatatlan volt a környező országokkal, és senki sem tudta megmagyarázni az okát. Az idő múlásával azonban a részletek egyre inkább összeállnak, és nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a visszaesés mögött a belügyminisztériumban és a pénzügyminisztériumban ülő „áfások” állnának.

 

Nem kételkedem abban, hogy a smeresek hisztérikus felhajtást fognak csapni az SaS asszisztensének törvénysértése körül, aki felfedte a banki átutalásokat. Nem akarom és nem is fogom védelmembe venni tettét. Nincsenek illúzióim ugyanakkor azzal kapcsolatban sem, hogy büntetőeljárásban vonják-e majd felelősségre azokat, akiknek a számlájára az utalt összegek megérkeztek, ugyanis az adatok megszerzésének törvénytelen módja számukra inkább segít, mint árt.

 

De ha már a politikai felelősségrevonás témájánál vagyunk: ez az ügy rámutat arra, hol vagyunk és merre tartunk a világ civilizációs térképén. Vagy arra, ahol Kaliňák büntetlenül hazudhat, ahol Bašternák adóztat és ahol Fico vagyonosodhat – vagy az ellenkező irányba.

 

(…)

HNonline.sk: Ivan Mikloš: Klamať na Kaliňáka, daniť na Bašternáka

Nyitókép: eTrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!