Nem ismerek még egy olyan politikust, aki a „beszélni, de semmit sem mondani” elv gyakorlásában felülmúlná a parlament jelenlegi elnökét. Legutóbbi megnyilvánulása is tele volt zagyvaságokkal, csupa üres frázissal, még ha szépen is szóltak – megoldások, amelyek kielégítik a polgárokat, és amelyek azoknak segítenek, akiknek szüksége van rá, és ők a lakosok; a jót keressük és ne a vitát, felelősen üljünk le a miniszterelnökkel…

 

És ha már a kormányfőnél tartunk – a valódi probléma nem Danko üres kijelentéseivel van. Ilyen politikusok mindig voltak és nyilván lesznek is. A valódi probléma az, hogy Andrej Danko kifejezetten engedelmes magatartást mutat Robert Ficoval szemben.

 

Hogy a Smernek nem esik le, hogy belügyminiszterként egy olyan ember elfogadhatatlan, aki ellen vagyon elleni bűncselekmény vádja miatt nyomozás zajlik, és aki a nyomozást végző tiszt feljebbvalója, ám legyen.

 

 hirdetes_810x300  

Úgy hiszem, Fico tisztában van vele, mekkora szégyen lehet ez Szlovákia soros EU-elnökségére nézve (…). Szégyen lesz természetesen az is, hogy az Európai Unió elnöklő országának kormányfője egy olyan házban lakik, amit nagy valószínűséggel áfacsalásokból származó forrásokból építettek.

 

De hogy Dankonak ez nem esik le, meg sem lep. Bugár „Karakter” Bélától és Radoslav Procházkától eltérően Danko a politikában még csak kezdő. (…) Ő pont fordítva csinálja – fedezi a korrupciót, mert fél indítványozni Kaliňák menesztését (…) és ezt próbálja elrejteni semmitmondó kijelentésekkel.

 

Talán valaki elmagyarázhatná Andrej Dankonak, hogy a kormány tetteiért ő is felelős, mert hozzájárult létrejöttéhez. Felelőssége annál nagyobb, hogy megvan és megvolt minden eszköze, hogy a belügyminisztert visszahívja.

 

De lehet (…) hogy Robert Kaliňák tudott szolgálni olyan különböző, de legalábbis érdekes információkkal a Lesostav privatizációjáról és bedöntéséről, amelyeknek Danko és családja egyáltalán nem örült. És így az egész vidám csapat – Smer, SNS, Most-Híd, Sieť – most azért imádkozik, hogy a Bašternák-ügy minél hamarább véget érjen.

 

HNonline, Richard Sulík: Dankove omáčky

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!