Mecklenburg-Vorpommern (Mecklenburg-Elő-Pomeránia) egy kis német tartomány, amely valamivel kisebb Szlovákia felénél, a lakossága pedig Szlovákia harmadáénál valamivel kevesebb. És mégis, a vasárnapi tartományi törvényhozási választáson két okból is rendkívül nagy jelentősége volt.

 

Először is, még egy év van a német parlamenti választásokig, de a vasárnapi választások mégis barométerként szolgáltak. Másodszor, Angela Merkel német kancellár éppen ebből a német tartományból származik. Emiatt a vasárnapi választások Angela Merkelről szóltak, de ilyen szempontból katasztrofálisra sikeredtek.

 

Angela Merkel pártja, a CDU (Kereszténydemokrata Unió) 19 százalékot szerzett és harmadikként végzett. A második helyet, 21 százalékkal az az AfD szerezte meg, amelyik már hosszabb ideje élesen kritizálja Merkel menekültpolitikáját. Az első helyet a szociáldemokraták (SPD) foglalták el, de ők is sokat veszítettek.

 

 hirdetes_300x300  

A német AfD (Alternatíva Németországnak) három és fél évvel ezelőtt alakult, ami a német viszonyokhoz képest semmiség, és a nulláról indulva mégis fantasztikus eredményt értek el. De nem azért, mert a legjobb politikusaik vagy éppenséggel a legjobb programjuk lenne, sőt, a párton belül eléggé elmérgesedett a helyzet. Az AfD az eredményét csakis Merkel asszony migránspolitikájának köszönhetően érte el.

 

Ebből a szempontból a titkos választások könyörtelenek. Aki Németországban felszólalt a migránsok ellen, az rögtön populistának, extrémistának, nácistának és fasisztának lett kikiáltva. Az uralkodó hatalom úgy gondolta (mellesleg nálunk is), hogy elegendő, ha az ellenfelet megbélyegzi, és az emberek éppen elegendő mértékben nem-gondolkodó birkák ahhoz, hogy ennek be is dőljenek.

 

Hát, nem így történt. Merkel az olyan kijelentéseiért kapott, mint a „Nem létezik felső határ menedékhelyek számát tekintve” vagy „Az iszlám Németország része”, és főleg azért, mert az országba több mint egy millió migránst beengedett; zsíros számla és  nem is az első. (….)

 

Az emberek megüzenték Merkel asszonynak, hogy mit is gondolnak a politikájáról, így neki most jelenleg két lehetősége van. Vagy folytatja azt a politikáját, amely Németország tönkretevése felé tart, és a következő kihatásaként az EU-t is érintheti, ami politikai szempontból nagyon rosszul végződne. Vagy megérti azt, hogy Németországot és Európát is védenie kell. Védeni az iszlám ellen, aminek az ideológiája nem összeegyeztethető a mi kultúránkkal, ugyanis az embereket megfosztja a szabadságtól, továbbá védenie kell a migránsinvázió ellen is.

 

HNonline.sk, Richard Sulík: Budíček pre pani Merkelovú

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!