(…) Az elmúlt évet gazdasági, társadalmi és pénzügyi szempontból a legsikeresebbnek tartom Szlovákia eddigi 25 éves történetében. Ennek ellenére bánt, hogy az ország sikereiről nem tudunk beszélni, mert a siker nincs liberális és mainstream médiák kiemelt témái között. Bánt, hogy sokkal több teret kap a gyűlölködés, az értelmetlen ötletek, és túl keveset beszélünk arról, ha elértünk valamit. A társadalom így továbbra is megosztott marad, és ennek alapján két, merőben eltérő kép alakul ki az államról. Az elsőnek, a virtuális, az a szándéka, hogy Szlovákiát a demokratikus civilizáció köréből kivezesse, a második pedig a reális, amelynek sikerét világos és kézzelfogható eredmények bizonyítják.

 

Tekintet nélkül erre az állapotra, amely belsőleg gyengíti a meg az országot a nemzetközi versenyben, az idei esztendő a remény éve lesz. Mindig is ahhoz tartottam magam a politikában, hogy ha az országnak jól megy, azt az embereknek is érezniük kell. A kiegyensúlyozott költségvetéssel és szociális intézkedések sorának bevezetésével megalapozzuk a modern és szociális állam további építésének feltételeit.

 

Nézzük meg, mi történik a világban. A „sárgamellyénesek” erőszakos tüntetések Franciaországban azt mutatják, milyen veszélyek leselkednek egy országra, ha kudarcot vall a szociális politika érvényesítésében. Ha ne folytatjuk a régiók közti különbségek csökkentésének politikáját és az állammal szembeni bizalmi válság tovább mélyül, akkor pont ez lesz a szélsőségesek és az erőszak táptalaja.

 

 hirdetes_810x300  

A Smer nem fél a felelősségtől, hogy az országot egy modern és szociális állammá tegye. Szociális politikánk nem a jobboldal intézkedéseket megszüntető elképzeléseire épül, épp ellenkezőleg, a családok anyagi helyzetének megerősítésére irányul. A polgárok javát szolgáló politikának idén is folytatódnia kell. Meg akarjuk duplázni a karácsonyi nyugdíjkiegészítést, csökkenteni akarjuk az újszülött gyermekek ellátásához szükséges termékek áfáját, támogatást akarunk bevezetni az iskolakezdő kiselsősök tanszereinek megvásárlásához. Az összes társadalmi réteg számára ez a remény éve lesz, annak a reménye, hogy pozitív változást tapasztalhatnak meg életszínvonaluk tekintetében. A szlovákiai életszínvonal fejlett gazdaságokhoz való közelítése a koalíció és a kormány alapvető prioritása és döntéseivel ezt a stratégiai tervet akarja szolgálni.

 

Belpolitikai szempontból az idei év két választást hoz magával. Szlovákiának olyan államfőre van szüksége, aki nemzetközi politikában szerzett tapasztalatával képes azonnal reagálni a biztonságpolitikai és gazdasági környezet változásaihoz.

 

Az európai parlamenti választásokon pedig eldől, hogy az EU projektje (…) életképes marad-e, vagy a politikai spektrum széléről jövő, széthullást vizionáló elképzelések valósulnak meg. A 2019-es év elkezdődött. Fogjunk össze a sikeres Szlovákiáért.

 

HNonline.sk, Robert Fico: Čaká nás rok nádeje

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!