A Google meg a keresőszavak csodájának köszönhetően nagyon is érdekes keresztmetszetet kaphatunk arról, vajon mi foglalkoztatja az embereket, és mely témákra van kereslet. Még egy kis tavalyi statisztika.

2011-ben összesen 14 296 látogató jutott el 6324 különböző kereső kifejezésekkel a honlapunkra, ez a teljes látogatások 12,47% százalékát tette ki. A leggyakoribb, amivel ide lehet találni természetesen a „korkep.sk“ kifejezés és ennek különféle variánsai, majd a „szlovákmagyarok“ és a „népszámlálás eredménye“kifejezések voltak. Ennek ellenére volt egy-két nagyon is szokatlan, megbotránkoztató, megmosolyogtató és nem-találunk-rá-megfelelő-jelzőt kifejezés is,

a) és gőzünk sincs, hogy miért pont a Körképre jutott el valaki

b) reméljük, azért ha nem is találta meg mit keresett, tartalmas szórakozást kapott

c) amelyek mutatják, hogy lehet, van másra is igény, mint amiről írunk, és van hova fejlődnünk.

 hirdetes_400x285  

A legérdekesebbek a konkrét problémákra érkező kérdések voltak – „mi gyorsabb a fénynél”– (szerintünk a hülyeség), „hogyan vásároljunk autót”, „14 a négyzeten” (ajánljuk a zsebszámológép nevezetű csodát), „érdemes-e becsületesnek lenni?” (néha azért nem árt), „hogy kell wordpressen dolgozni”, „hogy jutok be az alhambrába???” (mi az az alhambrám???), „hogy szigetelünk” (térdzokniban és miniszoknyában a menő), „hogyan gondolkodtam, amikor fotóztam” (?), „hogyan építsünk diktatúrát” (???), „hogyan szigeteljünk kéményt”, „hogyan szigeteljünk kivülről”, „hogyan szigeteljünk házat”, (ez a szigetelés téma nagyon lázban tartotta az embereket). De akadt, aki arra kereste a választ, „hogyan viselkedjünk a skizofren ekkel” (óvatosan), „hol található karel capek a robot című művének tartalma” (egyelőre nem a Körképen), „ki írta ahaza bölcsét?” (mármint ki írta Deák Ferencet?), „ki írta a császár új ruháját?”, „ki az áruló”, „ki ad a magyar alompolgarsagot”(ööö…), „ki a legjóképűbb focista”, „ki a jó mecénás és miért” (talán aki fizet és nem keveset), és azt hisszük, a  „mi a véleményem a háborúról?” kérdésre sem itt leli meg a választ a kérdező, ellenben a „miért adjam magyar iskolába a gyerekemet” kérdés feltevőjével. Egyértelmű, mert az az anyanyelve!!! A „miért jó magyarnak lenni” (csak), „mennyire érdemes kóreaiul tanúlni”, „mennyire lehet angol nyelven boldogulni németországban”, „mennyire éri meg koncertet szervezni”, „mely hivatalok ellen tehetek panaszt a stousburgi bíróságon” (passz), „milyen a szlav dns” (csavart kettős spirál), „mit csináljunk ősszel?”, „ozora fesztivál milyen ruha kell” (oda nem jó az, ami a többi fesztiválra?), „veltelényi vagy rizling” dilemmák megválaszolására pedig olvasóink segítségét kérjük.

A divat rovatra is talán szükség az új esztendőben, bizonyítja ezt a „szemüvegkeret választás kerek arc”, „a legtrendibb gumicsizmák 2011 őszre”, „különleges nyakkendők”, és a  „hajfonatok” iránti kereslet.

Nagyon sokan viszont el vannak távolodva kissé modern korunktól. Például nem fedezték meg fel a Google Fordító csodáját, erről árulkodik, hogy oldalainkon keresték például az  „önkéntes angolul”, „fröccs szlovákul”, „szüret szlovákul”, „szelektív hulladékgyűjtés németül” szavakat. Sok sikert kívánunk pedig annak az olvasónak, aki így jutott el a Körképre: „szeretnék német mondatokat alkotni”. Éppúgy nem a jelenben él az „emigrálás kanadába” keresője, neki halkan megjegyeznénk, hogy oda már legálisan is el lehet oda jutni, valamint a „pozsonyi fizetőeszköz”, a „mijen part van hatalmon magyarorszagon”, és a „mikor leszünk kissebség” után kutakodók sem.

A Körkép húzonevét „pozsonyi zsolti”-ként és „gps nyomkeresés”-ként is meg lehetett találni, éppúgy, ahogy Somogyi Szilárdot is „somogyi zsolt sas” fedőnév alatt. Lovász Attila pedig nemcsak felvételi kérdés az újságírói szakon, láthatóan igény van a róla elnevezett iskolára is, ezt hűen tükrözi a „lovász attila gimnázium” kifejezés.

Szép lányokkal mindent el lehet adni, az olvasottságot meg fel lehet dobni, bizonyítják ezt a „csajok gumicsizmaba”, „csajok dubajban”, „szőke finn lányok”, „lányok pozsony bár”, „terdzoknis lanyok” keresőszavak. Itt előkerült egy-két durvább dolog is, ezeket határozottan a jövőben sem akarjunk feldolgozni: „meztelen szinészek”, „rossz lányok.hu”, „a felvidéki magyarok természetes szaporodása”, „18+ nők”, „egyéjszakás kalandok baráttal”, „emberek fiúkban”,  „piros lampas hazak pesten”.

Van igény van az „esterházy jános posztumusz blog” iránt,bár ezzel nem tudjuk az érintett mennyire fog egyetérteni, és „fekete dávidos háttérképek”, a „gumicsizmagyártás”, a „két lábon járó harci robot készítés” után is. A „kollégiumban székrekedés”, „majom hoki”, „rendszerváltás előnye”, „tökönrúgás képek”, „tyukszem írtok”, „vizöntő foglalkozások”, „vízvezeték savazás”, „kicsi bikák”, „pubertás pattanások.hu”, „csípőhúzódás”, és a „szlovák befőttesüveg használata” pedig már csak hab volt a tortán

Nem marad más hátra, mint a 2012-es évben olvasásra és bátor Google használtra buzdítsuk olvasóinkat, mert ahogy a „kecske kefélés”, és a „szarvasmarha bikák és tehenek párzása” keresőkifejezések is bizonyítják (előbb-utóbb) minden út a Körképre vezet 😉

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!