Nyitókép: urban-eve.hu

 

A napos, nyárias meleget idéző októberi időjárást jövő héttől felváltja a borús, hideg idő.

 

Az iMeteo.sk információ szerint a nyári időjárás vasárnap fejeződik be. A napsugarakat és a 20 Celsius-fok feletti értékeket már csak az elkövetkezendő órákban élvezhetjük ki.

 

 hirdetes_810x300  

Az utolsó „nyári” hétvége vár ránk

 

A mai legmagasabb, 24 Celsius-fokos hőmérséklet, és a tegnapi 27 fokos maximum valószínűleg idén már nem fog megdőlni. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 Celsius-fok között alakul, míg vasárnap 17 és 22 fok között. A hosszantartó ködképződés idején ennél alacsonyabb értékekkel, 11 és 16 fokkal kell számolnunk.

 

Hétfőn már jelentősen lehűl a levegő, a fokozatosan megnövekvő felhőzetből pedig több helyen csapadék is hullhat. Napközben a legmagasabb nappali értékek 11 és 16 Celsius-fok körül fognak mozogni, Észak-Szlovákiában pedig maximum 9 fok lesz. Hétfőről keddre virradóra az éjszakai fagyok még csapnak le.

 

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint kedden még jobban lehűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet már csak 5 és 11 fok között fog alakulni. Emellett borús, viharos, esős időre lesz kilátás.

 

Fagyos éjszakák és hideg napok várnak ránk

 

A valódi lehűlést ténylegesen szerdától tapasztalhatjuk meg. A meteorológusok előrejelzése szerint az éjszakai hőmérséklet 4 és -2 Celsius-fok közé süllyed. Napközben a legmagasabb nappali értékek pedig 4 és 10 fok között alakulnak. A hét közepén változó időjárásra lesz kilátás: míg északon viharra lehet majd számítani, addig a hegyekben havazásra.

 

Csütörtökre eddig derűs időre van kilátás, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 Celsius-fok között várható. Mivel az ország nagy részén már fagyhat, ezért azok a sofőrök, akik a nyári gumijaikat még nem cserélték le télire, ne vegyék félvállról a helyzetet. Az előrejelzések szerint csütörtökön a legmagasabb nappali értékek a 4 és 10 fok körül mozoghatnak.

 

Mindenszentek napján hűvös időre van kilátás. Péntekre virradóra intenzív fagyokra kell számítani, a nappali hőmérséklet átlagosan 8 fok körül alakul, de az ország nagy részén ennél hűvösebb is lehet.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.