Nyitókép: iStock

 

Jobban tesszük, ha már este bepakoljuk a táskánkba az esernyőt, mivel holnap az ország nagy részén eleredhet az eső – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.

 

Az intézet elsőfokú riasztást adott ki eső miatt a Malackai és a Bazini járásra (Pozsonyi kerület), a Besztercebányai, Selmecbányai, Breznóbányai, Gyetvai, Nagyrőcei, Rimaszombati, Zólyomi, Zsarnócai és Garamszentkereszti járásra (Besztercebányai kerület), a Gölnicbányai, Rozsnyói és Iglói járásra (Kassai kerület), a Nyitrai, Aranyosmaróti és Nagytapolcsányi járásra (Nyitrai kerület), a Galgóci, Pőstyéni, Szenyicei, Szakolcai és Nagyszombati járásra (Nagyszombati kerület), a Késmárki, Lőcsei és Poprádi járásra (Eperjesi kerület), valamint az egész Zsolnai és Trencséni kerületre.

 

 hirdetes_810x300  

A meteorológusok a fentebb említett járásokban 50–80 milliméternyi eső lehullásával számolnak. A riasztás kedden 9.00 órától csütörtök 12.00-ig lesz érvényben.

 

 „A feltételezett csapadékmennyiség és annak intenzitása az év ezen időszakában mindennapos, de ennek ellenére kisebb károkat okozhatnak“

 

– figyelmeztetnek a meteorológusok.

 

A riasztás 1400 méteres tengerszint feletti magasságtól a hegyekben is érvényes lesz, elsősorban Kelet- és Közép-Szlovákia északi részén. A széllökések a 30–37 méter/szekundumot is elérheti. A riasztás holnap reggel 9.00 órától lesz érvényben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!