Nyitókép: www.theodysseyonline.com

 

A csapadékos időjárás az ország több régióját is érinteni fogja. A liptói, gömöri és a Felső-Garam menti járásokra elsőfokú riasztást adtak ki, ami egészen péntek reggelig érvényben lesz – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

 

Szerda este 19.00 órától péntek reggel 7.00 óráig a Besztercebányai, Breznóbányai, Gyetvai, Nagyrőcei, Poltári és Rimaszombati járásra (Besztercebányai kerület), a Rozsnyói (Kassai kerület), Liptószentmiklósi és Rózsahegyi (Zsolnai kerület), valamint a Poprádi járásra (Eperjesi kerület) adtak ki riasztást.

 

 hirdetes_300x300  

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint 50–60 milliméternyi csapadék hullhat le. Az adott évszakban ez a csapadékmennyiség normálisnak számít, mégis jelentős károkat okozhat.

 

A meteorológusok csütörtökön reggel 9.00 órától 19.00 óráig heves szélre figyelmeztetnek a hegyekben. Az 1700 méter felett a szél ereje elérheti a 30–37 méter/szekundumot. A riasztást a Besztercebányai, Breznóbányai, Poprádi, Liptószentmiklósi, Rózsahegyi és Turdossini járásra adták ki.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!