Nyitókép: TASR

 

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet első- és másodfokú riasztást adott ki erős szél miatt. Az erős szél mellett az ország nagy részén viharokra is lehet számítani.

 

A másodfokú, narancssárga riasztást a Pozsonyi, Nagyszombati, Nyitrai, valamint a Trencséni kerület néhány járására adták ki. A meteorológusok szerint a széllökések ereje a 85–95 km/órát is elérheti.

 

 hirdetes_400x285  

A Pozsonyi és a Nagyszombati kerületben 14.00 órától, a Trencséni kerületben 15.00 órától, míg a Nyitrai kerületben 16.00 órától veszi kezdetét a riasztás, és egészen este 20.00 óráig marad érvényben.

 

Az elsőfokú riasztást a Zsolnai, Besztercebányai, Eperjesi és Kassai kerületre adták ki. Ebben a térségben a széllökések ereje helyenként a 65–85 km/órát is elérheti. Ennél erősebb széllökésekkel csak a hegyekben kell számolni, ott a széllökések ereje a 110–135 km/órát is elérheti.

 

A meteorológusok szerint viharokkal elsősorban a Nyitrai, Trencséni, Besztercebányai, Zsolnai, Eperjesi és a Kassi kerületben kell számolni. A viharokat intenzív esőzések kísérhetik, amelyek során 20–30 milliméternyi csapadék eshet.

 

Forrás: SHMÚ

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!