Nyitókép: TASR

 

Pozsonyban a Duna vízszintje reggel 8.00 órakor elérte a 703 centimétert. A vízszint magassága átlépte az elsőfokú árvízveszélyt, mégsem adtak ki hidrológiai figyelmeztetést – derült ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet adataiból.

 

Pozsony vasárnap már jelezte, hogy a Duna vízszintje hétfőn reggel elérheti a hét métert. Az önkormányzat a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalattal (SVP), valamint a Tűzoltó- és Mentőszolgálattal (HaZZ) figyelemmel kíséri a helyzetet.

 

 hirdetes_810x300  

„Tekintettel arra, hogy Dévényújfaluban, Dévényben, Pozsonyligetfaluban, Dunacsúnon és Oroszváron víz alatt vannak a szúnyogkeltető helyek közé tartozó árterek, ezért a városnak a hét folyamán a BTI elnevezésű készítménnyel szúnyogirtást kell végeznie, hogy megakadályozza az árvízszúnyogok kikelését“

 

– tájékoztatott Katarína Rajčanová, Pozsony szóvivője.

 

„A Duna vízfolyásán uralkodó helyzet megszokott ebben az időszakban, ezért nincs ok a pánikra. A főváros védelmét illetően a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat a passaui megfigyelő állomáshoz igazodik, ami három nappal előre lehetővé teszi a felkészülést az esetleges árvízveszélyre“

 

– mondta Marián Bocák, az SVP szóvivője.

 

A hidrológusok délután, illetve estére várják a vízszint tetőzését, ekkor Dévényben a Duna vízszintje elérheti a 735 centimétert, Pozsonyban pedig a 770 centimétert.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!