Nyitókép: Getty Images

 

Már több nyugat-szlovákiai járásban is a legmagasabb, harmadfokú riasztás van érvényben az erős szél miatt. A széllökések ereje a Bazini, Nyitrai, Galgóci, Pöstyéni és a Nagyszombati járásban is elérheti a 120 km/órát. A harmadfokú riasztás ideiglenesen 18.00 óráig van érvényben – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a weboldalán.

 

A szél feltételezett ereje az adott évszakban extrém magas, ezért veszélyt jelent az emberi aktivitásokra. Ilyenkor a rendkívüli károk és az emberi életet fenyegető veszélyek előfordulása is gyakori.

 

 hirdetes_810x300  

Másodfokú riasztást a Pozsonyi, Besztercebányai, Trencséni és az Eperjesi kerületre adtak ki, míg az elsőfokú riasztás a Zsolnai és a Kassai kerületben érvényes.

 

A meteorológusok továbbra is orkán erejű szélre figyelmeztetnek a hegyekben. A Besztercebányai, Eperjesi és a Zsolnai kerületre harmadfokú riasztást adtak ki. 1700 méteres tengerszint feletti magasságban a szél ereje a 180 km/órát is elérheti.

 

A Zsolnai, Besztercebányai, Trencséni, Eperjesi és Kassai kerületre erős havazás miatt is riasztást adtak ki, ezekben a régiókban ugyanis 10–40 centiméternyi friss hó hullhat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!