Emese, Sarolta
  • HUF: 402.59
  • USD: 1.04
  • 18 °C
  • 30 °C

Hirdetés (X)

Időjárás

Kedd estétől viharokra figyelmeztetnek a meteorológusok a nyugat-szlovákiai járásokban

Az elsőfokú viharriasztás kedden 22.00 órától szerda reggel 8.00 óráig van érvényben.

Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) kedd estétől szerda reggelig viharokra figyelmeztet a Malackai, Szenci, Bazini, Pozsonyi, Dunaszerdahelyi és a Komáromi járásban.

 

Elsőfokú viharriasztás van érvényben Nyugat-Szlovákia egyes járásaiban kedden 22.00 órától szerda reggel 8.00 óráig. Ezekben a járásokban ugyan ritka, de előfordulhat, hogy 30 perc alatt akár 20–40 milliméternyi csapadék is lezúdul, a jégesővel kísért viharokat pedig 65–85 kilométer/órás széllökések kísérik.

 

A heves esőzések a kis patakokon átmeneti vízszintemelkedést és a patakokon kívül pedig árvízi jelenségek előfordulását (víz lefolyása a lejtőkről, sárlavinák, pincék, aluljárók, aluljárók elöntése) okozhatják – mondták a meteorológusok.

 

A szél kisebb károkat okozhat a növényzetben, épületekben (faágak letörése, gyengébb fák kidőlése, épületek tetejének kisebb sérülése). A meteorológusok szerint a repülő törmelékek és a nem rögzített tárgyak veszélyt jelentenek az emberi egészségre. A jég pedig kárt okozhat a növényzetben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket