Nyitókép: Shutterstock

 

A forró napok után szombaton (augusztus 6-án) megváltozik az időjárás az országban, ami egy hidegfrontnak köszönhető. Norbert Poláček, a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) meteorológusa változóan felhős időre számít, helyenként záporral, zivatarral. Egyben nagy hőmérsékleti eltérést jósol.

 

„Elég erős szél fog fújni, és nagy lesz a hőmérsékleti eltérés“ – mondta a közösségi oldalon közzétett videójában. Előrejelzése szerint északnyugaton csak 21 Celsius-fok körüli hőmérsékletre számíthatunk, de Közép-Szlovákia déli részén akár 37 Celsius-fokig is melegedhet a nappali hőmérséklet.

 

Vasárnap (augusztus 7-én) változóan felhős vagy felhős időt jósol a meteorológus. Csapadék csak elvétve fordulhat elő, és lehűl a levegő. Északon 20-25 Celsius-fok, délen melegebb, 25-30 Celsius-fok lesz – tette hozzá.

 hirdetes_810x300  

 

A jövő hét elején változóan felhős, felhős idő várható Szlovákiában, helyenként záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A hőmérsékletet tekintve nem lesz jelentős változás. Északon 20-25, délen 25-30 Celsius-fok lesz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.