Nyitókép: MTI/EPA/MAJAMA KIMIMASZA

 

Teljes díszben pompáznak Tokió belvárosának cseresznyefái – adta hírül a helyi meteorológiai szolgálat a második legkorábbi rekordról szóló hírt szerdán.

 

A cseresznyevirágzás kezdetének időpontjait és rekordjait rögzítő intézmény szerint 2013-ban, 2020-ban és 2021-ben ugyanebben az időben nyíltak cseresznyevirágok a főváros szívében.

 

 hirdetes_810x300  

 

A Jaszukuni-szentélyben található, referenciaként használt, szomei josino fajtájú cseresznyefa 80 százalékban virágba borult, amivel az átlagosnál kilenc nappal, a tavalyinál öt nappal előbb „teljesítette” a teljes virágzás kritériumát.

 

A fák virágzása a fővárosban azért gyorsult fel, mert bimbózásuk óta többször is 20 fok körülire emelkedett a hőmérséklet

 

– jegyezte meg a szolgálat, amely 1953 óta dokumentálja az időpontokat. A cseresznyefák az egész országban, így például Fukuokában, Oszakában és Nagojában is a szokásosnál korábban indultak virágzásnak az idén.

 

 

Három év után, a világjárvány lecsendesedésével először engedélyezték a tokiói városi kormányzat kezelésében lévő parkok, hogy az emberek csoportosan gyönyörködjenek a cseresznyefák fehér-rózsaszín virágaiban és piknikezhessenek.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!