Korčok az emberi jogok fontosságát hangsúlyozta, miközben megvonja a kettős állampolgárságot a felvidéki magyaroktól - Körkép.sk
Dóra, Dorottya
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -4 °C
  • 3 °C
Interjú

Korčok az emberi jogok fontosságát hangsúlyozta, miközben megvonja a kettős állampolgárságot a felvidéki magyaroktól

Annyira szorgalmazza az emberi jogok betartását, hogy tiltja a kettős állampolgárságot a felvidéki magyarok számára

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Ma van az emberi jogok világnapja. Ivan Korčok (SaS jelöltje) külügyminiszter ennek kapcsán arra figyelmeztetett, hogy az emberi jogok hosszú ideje az általa vezetett tárca prioritásai közé tartoznak.

 

„Az emberi jogok egyetemesek, láthatatlanok és elvehetetlenek, ugyanakkor nem tekinthetünk rájuk mint magától értetődőekre,”

 

nyilatkozta a szlovák külügyminiszter ma, az emberi jogok világnapja alkalmából.

SJE Nyílt nap

 

A magyargyűlöletéről is ismert soviniszta külügyminiszter, Ivan Korčok ugyanakkor arról is ismert, hogy épp az ő közbenjárására került a szlovák kormányprogramba a kettős állampolgárság tiltása a felvidéki magyarság számára. A 2010 előtti időszak értelmében a kettős állampolgárság lehetősége rendezte volna a felvidéki magyarság számára is a magyar állampolgárság felvételét anélkül, hogy elveszítené a szlovákot.

 

Korčok minisztériuma a mai nap kapcsán kiadott nyilatkozatában mégis az emberi jogok fontosságát hangsúlyozta, mely állítása szerint a szlovák külügy prioritásai közé tartozik.

 

„A demokrácia és az emberi jogok olyan értékek, melyeket védelmeznünk kell,“

 

hangsúlyozta Korčok, hozzátéve, hogy demokrácia nélkül nincs biztonság és stabilitás sem.

 

„A szlovák álláspont ezzel kapcsolatban hosszú ideje világos. Ezért is örülök annak, hogy Szlovákia Joe Biden amerikai elnök részéről meghívást kapott az éppen zajló Demokráciáért csúcsra,“

 

fogalmazott.

 

Ez akár fricska is lehetett Budapest felé, Magyarország ugyanis az egyetlen ország a régióból, melyet a demokrata elnök nem hívott meg a Demokrácia csúcsra. Ezzel is megerősítve az aktuális amerikai kormányzat Magyarországgal szembeni előítéletét. A magyar kormányzat lépései és nemzeti alapú támogatáspolitikája Korčok ellenszenvét is régóta élvezi.

 

Körkép.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gerembes Karcsi
2021. dec. 11. 11:26

Bort iszik és vizet prédikál szemtelenül! Ezért is fogol pokol tűzén ropogósra pirulni te szánalmas soviniszta seggnyalo

B, Gy.
2021. dec. 11. 11:40

Amerika jobb ha nem reklamozza magat mert egy kaosz orszaga Isten mentsen meg toluk.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket