Nyitókép: life.hu

 

Barabás Kiss Zoltán 1993-ban szerezte meg a diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskola operettszakán. Prózai szerepei mellett többek között olyan musicalekben játszott, mint az Operaház Fantomja, a Chicago, a Macskák, vagy a Nyomorultak.

 

Ami az interjúból kiderül:

 

Milyen sorozatban láthatjuk legközelebb?

Mit jelent számára a szinkronizálás?

Melyek azok a musicalek, amelyekben most is játszik?

Milyen kötődése van a színészválogatotthoz?

Honnan jött a borászat iránti érdeklődés?

Milyen közös szenvedély köti össze Szerednyei Bélával?

Milyen érzésekkel várja a következő színházi évadot?

 

 

Fotó: Barabás Kiss Zoltán Facebook oldala

 

 

 hirdetes_400x285  

Elfoglalt színészként hogy telik a nyara?

 

Most volt a záróbulija a majd 2023 januárjában, heti  rendszerességgel induló RTL- sorozatnak. Nagyon jó csapat jött össze, igazán jó elfoglaltság volt a nyári forgatás. Többet nem árulok el a filmről, mint annyit, hogy Gólkirályság lesz a címe, s ebből már nyilvánvaló, hogy a focival kapcsolatos a témája.

 

Hangja ismerősen cseng a filmkedvelőknek, hiszen színházi és filmes munkái mellett gyakran szinkronizál is.

 

A szinkronizálás már igazából nem jelent kihívást számomra, nyilván azért, mert régóta csinálom.  Ami viszont jó benne, hogy vannak jó filmek, jó szerepek, és egy jó színészt szinkronizálni mindig öröm.

 

Olyan szerepet, amelyiknek van mondanivalója. A mexikói, meg török sorozatokban nem vállalok szinkronizálást, szerencsére rákényszerülve sem vagyok. Általában mozifilmeket, meg jobb sorozatokat szoktam elvállalni.

 

Számos nagysikerű musical szerepében láthatta már a közönség, többek között a Madách Színházban.

 

A Madáchban már csak a Szente Vajk rendezte a Liliomfit és a Meseautót játszuk, ugyanis többen eljöttünk a színháztól. Az Erkel Színházban viszont műsoron van a Kőszívű – A Baradlay-legenda és a Puskás, a két nagyszabású musical. Mindkettőt imádom, nagyon jó, modern felfogású musicalek, és a közönség is szereti. Fantasztikus élményt nyújt. A Kőszívűben Pál urat játszom, a másikban pedig Purczeld Ferencet, Puskás édesapját alakítom, de van, hogy Farkas elvtársat, Nagy Sanyi szerepét.

 

Szerintem ez a legjobb szerep a darabban. Puskás apukája egy kisebb szerep, de ez is nagyon jó, és a darabban mindenkinek jut egy-egy ziccer, Farkas elvtárs szerepében viszont több ziccer is van, és végig ível a darabban.

 

Fotó: ittlakunk.hu

 

 

Szabó Zoltán Attila által írt színműben Gershwin szerepében volt látható Fehér Adrienn oldalán.

 

Imádom ezt a darabot, a zenéjét is, nagyon szerettük, sajnálom, hogy már nincs műsoron, de megíródott hozzá a második rész is, így van remény a folytatásra. Foglalkozni kellene vele, csak nekem annyi minden összejött, hogy nincs rá energiám. Ha viszont valaki időt fordítana rá, akkor biztosan örömmel vállalom.

 

Nagy élmény volt, rengeteg dal van benne. A  szellemvilágban játszódó darabban nagyon sok titkot tudunk meg Gershwin életéről, fixtív elemekkel tűzdelve. Nincsenek fájdalmak a darabban, csak érzelmek, ezáltal egy sokkal felszabadultabb embert kellett megformálnom.

 

Szereti a focit?

 

A színészválogatottban nagyon sokáig kapus voltam, de a gerincsérvem miatt már nem merek beállni a kapuba. Nagyon szeretem a focit, ma is közel áll hozzám. Nem éppen a magyar foci, hanem az olyan, amit rendesen művelnek, mint például a  VB, EB és a BL mérkőzései. Vagyis kizárólag a jó meccseket szoktam megnézni. Nagyon sok focista barátom van, most ebben a focisorozatban is rengeteg profi játékos jött tanácsot adni. Jól érzem magam ebben a közegben is.

 

Van egy másik kedvtelése is, az pedig a borászat.

 

Van egy barátom, Kovács Péter, akinek az  Obzidian Bormanufaktúra a borászata. Egy  tokaji borvidéken lévő borászat, ahol fantasztikus borokat csinálnak, pezsgőket meg habzókat, ezáltal nagyon sokat járok le kóstolni. Sok mindent megtanultam a borokról, meg a bor készítésének legújabb technikáiról, eladni is segítek neki, és ott mindent elmondok a borokról, hogy milyen szüret, mennyi cukor van benne, hogy milyen eljárással készült.

 

Fantasztikusan jó borok, melyeknek az íze, aromája, a sava jól van beállítva. Szeretek ezzel bíbelődni, de leginkább kóstolgatni.

 

Ha már a kedvtelésekről beszéltünk, akkor meg kell említeni a Balatont, a vitorlázást is, hiszen Szerednyei Bélával közösen van egy hajójuk.

 

Igen, Bélával a színházon kívül van még egy közös pont az életünkben, évtizedek óta a vitorlázás és a Balaton szerelmesei vagyunk. Most is itt vagyok lent a Balatonon, várom az unokatestvéremet egy nagyobb csapattal, s kiviszem őket vitorlázni. Rengeteg munkával hosszú évek alatt, szépen aprólékosan megépült a gyönyörű Queen Lucy, s ha lent vagyunk a Balatonon, akkor itt élünk, alszunk, van rajta minden, amire szükségünk van.

 

Fotó: Barabás Kiss Zoltán Facebook oldala

 

 

Tervek a jövőre nézve?

 

Tulajdonképpen a mai világban elsődleges a túlélés, most, hogy minden annyira drága lett. Csak bízni tudunk benne, hogy a kultúrára azért fognak még költeni az emberek, Ha nem tudunk játszani, mert nem jönnek el az előadásra, akkor az nekünk is rossz lesz, vagyis akkor nagyon szörnyű világ lesz. Ha a színházaknak be kell zárni, mert nem tudják az emberek megfizetni a színházjegy árát, az már a vég kezdete lenne. Szerintem. Remélem, nem errefelé tartunk, hogy változik valamelyest a helyzet, hogy jobb lesz.

 

Nem kecsegtető a kilátás, de valahogy éljük túl ezt a válságot. Covidot nagyon jól átvészeltem, mindig jött valamilyen munka. Érdekes kényszerhelyzet volt ugyan,  de egy nagyon különleges utazás is, hiszen új dologba pillanthattam bele. Ez most kicsit komplexebb, s bevallom, hogy félek tőle, de próbálok pozitív lenni.

 

Nagy Erika

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.