Idén 40 éve annak, hogy először megrendezték a Flóra Bratislava nevű nemzetközi  virág- és kertészet kiállítást. Az érdeklődők a színpompás növények mellett megismerkedhetnek többek között a legújabb virágkötés-trendekkel is. Kül- és beltéri növények, szakirodalom, kertészeti termékek, valamint kültéri bútorzat-bemutató is várja a látogatókat.

 

A szakkiállítás helyszíne

 

A négynapos rendezvénynek a pozsonyi Incheba kiállítócsarnoka ad otthont, ahol a Kulla, a nemzetközi virágkiállítás 40. évfolyamának szervezője gazdag kísérőprogramokat (szakelőadások, workshopok) is rendez. Az esemény négy napja alatt eldöntik azt is, ki kapja a FlóraCUP virágkötészeti és virágrendezési verseny 24. évfolyamának díját.

 

A versenyre a kiállítás első napján kerül sor 11.00 órai kezdettel. A versenyzők munkáit meg it tekinthetik majd a helyszínen a látogatók. Két kategóriában lehetett nevezni: JUNIOR (a kertészeti szakközépiskolák és szakmunkásképzők tanulói részére), illetve SZENIOR (szakavatott kertészetek, virágkötő és virágüzletek alkalmazottai és egyetemi hallgatók részére) kategóriában.

 hirdetes_810x300  

 

Pillanatkép a 2018. évi kiállításból

 

A 2019. évi Flóra virág- és kertészeti szakkiállításra 10 000 vendéget várnak.

 

A 2018. évi szakkiállítás kaktuszai

 

Laky Erzsébet

 

Forrás és képek: florabratislava.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!