2010 nyara a veszett választások után. A Kassáról Rimaszombatba vezető lejtőn igyekszem mennél lassabban begurulni a város belterületére, de úgy néz ki nem sikerült. A szemközti benzinkútnál megjelenik egy egyenruhás illető, s mutatja hogy húzódjak félre az útszélére. Megállok.

 

A rendőr tiszteleg s barátságos hangon közli hogy túlléptem a megengedett sebességet és 62 km/órával haladtam el a várost jelző tábla mellett. Igaz hozzáteszi, hogy kb húsz méteren belül már csak ötvenessel a megengedett sebességgel haladtam tovább.

 

Ahogy konstatálja a tényeket, hirtelen egy bizonytalan árny jelenik meg az arcán. Rájött, hogy ismeri a kormánynál ülő illetőt, s minden előzmények nélkül vált: „Képviselő úr, maga miért nem ment Bugárékkal? Akkor most maga is benn lenne a parlamentben!”

 

 hirdetes_810x300  

Nyelek egyet, hát mit lehet ilyen kérdésre válaszolni? Csak azt, ami az ember szívén van:

 

„Tudja, fiatalember, úgy néz ki, hogy én konzervatív vagyok és egész életemben egy feleségem legyen s csak egy politikai pártba lépjek be. Nem is akarom ezt megváltoztatni, attól függetlenül, hogy most hol is lehetnék.” A rendőr meglepődik, s látszik az arcán, hogy erre nem is gondolt.

 

Rábólint. „Igaz, igaz – lehet, hogy magának van igaza! Mi meg egyezzünk meg egy 10 eurós jelképes büntetésben!”

 

Köteles László: hozzászólás (Körkép.sk)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!