Amikor befuccsol a B-terv

Az Ilyen a formám (The Back-up Plan, 2010) című film előzetese alapján egy vérbeli romantikus vígjátékra számítottam, s a mozizás eleve kalandosan indult. Már akkor gyanút fogtam, amikor az előzetesek között leadták a várva várt filmét is, aztán egy reklámszlogen véglegesen megerősítette a gyanúmat. A szlogen így szólt: „A Cosmopolitan jó szórakozást kíván a Szex és New York nézőinek!“. Naivan azt gondoltam, ez csak véletlen, ám aztán elindult az amúgy rendkívül langyosra sikerült Szex és New York 2. Na, ekkor valaki felállt a tömegnek nem nevezhető nézősereg soraiból és elindult, hogy végre cseréljék ki a tekercset, mert mi nem ezért fizettünk. Fél órás késéssel és egy más filmeket felvonultató előzetesblokk után végre megtekinthettük a várt filmet. Meg kell jegyeznem én kifejezetten örültem a dupla előzetes csomagnak, hiszen utóbbi öt mozizásom során valahogy lespórolták ezeket. Minden bizonnyal ezt is a gazdasági válságra lehet fogni.

the back up plan 15
the back up plan 15

A film aránylag kevés hasfogós, térdcsapkodós poént tartalmazott, de azért az átlag langyos romantikus filmekhez képest több kedvesen mosolygós, szemfelcsillanós jelenettel szolgált a nézőknek. Az alap sztori annyi, hogy egy nőcinek elege lesz a félresiklott kapcsolatokból belevág a babaprojektbe maga, és pont, amikor összejön a dolog, megismerkedik a nagy ővel, miután jönnek a bonyodalmak, az a bizonyos kilenc hónap. Bevállalja a fiú vagy nem. A buzgó önálló, gyermeküket egyedül nevelő anyák köre kivételes poénokat vállalt be, néha még a főszereplő bénázásain is lehet virulni. A nagy filmes fordulatok sem maradtak el, de eléggé kiszámíthatóak voltak. Egy nyugis, semmittevős délutánon, estén elfogyasztható és még fölöslegesen időpocsékolásnak sem fog szolgálni. Világmegváltó gondolatokkal nem fogunk találkozni benne, de mit várunk egy mai amerikai vígjátéktól, aminek főszereplője Jennifer Lopez, aki elsősorban énekesnő. A férfi főszereplő (Alex O’Loughlin) minden bizonnyal egy estére elcsavarja a lányok fejét, sármos, borostás, izmos, egyszóval minden, ami egy ilyen rózsaszín zseléspuding filmbe kell.

Szex és Abu Dhabi

sex és new york 2
sex és new york 2
Jelentős félelemadaggal indultam moziba a Szex és New York 2.-re. Köztudott ténynek mondható ugyanis, hogy a folytatásos filmeknél az első, igazi részt sosem tudják felülmúlni az alkotók. Ha mégis sikerül, úgy az kivételnek számít, és ami kivétel, az mindig erősíti a szabályt. Carriék esetében ez sajnos nem lett kivétel, ennek ellenére erősíti a szabályt.

 hirdetes_300x300  

Erőltetett, elsöprő poénoktól mentes, sablonos, csupán a fényűzéssel felvágni akaró halivúdi filmet láttam. Ami mégis kicsit kárpótolt az elvesztegetett időért és pénzért, az Samantha Jones szokásos formája. Hozta, amit megteremtettek neki. Úgy is mondhatnánk, hogy Carrie Bradshaw tudja milyen a jó szex, Samantha Jones pedig nem fél belevágni. Benne aztán igazán nem csalódtam. Nem volt gond a színészek munkájával, a szokásos formájukat hozták. Nem volt gond a szép díszlettel, a különlegességekkel sem. Egész egyszerűen nem adott semmi többletet a sztori. Szerintem lapos és unalmas volt. A sorozat volt a legjobb, az egyes számú moziverzió még nézhető volt, a kettes pedig finoman fogalmazva pocsék. Ha pedig igazak a pletykák, hogy már a hármasat is leforgatták, csak, hogy ne öregedjenek a színészek, akkor szerintem az egy totális bukás lesz. Szó mi szó én maradok a jól bevált sorozatnál, abban legalább nem csalódhatok, ráadásul nem sajnálom rá azt a fél órácskát egyes kivételes napjaimból, hogy megkapjam az egy időre elegendő New York-adagomat.

szex_es_new_york 2
szex_es_new_york 2

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!