… avagy „Itt csápol a Babi néni macskája a hétvégen„…

Pár éve a Szigeten, délelőtti kávébeszerző túrám során a kávéspult előtt állva, megütötte a fülem egy társaság diskurzusa arról, hogyan jutnak el minél gyorsabban Gútára. Az első ledöbbenés után úgy döntöttem, erre muszáj rákérdeznem: mégis, mi a fene zajlik ott, az isten háta mögött, amiért érdemes lecserélni Közép-Európa legleg fesztiválját?

Az akkor 2.–3. alkalommal megrendezett HannaHanna fesztivál, kávézótársaim szerint, a legkúlabb hippi buli széles e vidéken. Barátságos hangulat a természet lágy ölén, hajnalban nem kell részeg hollandokat és szeméthegyeket kerülgetni (mindenki viszi a saját kis poharát és edénykéjét) – amolyan Woodstock reload, gondoltam én. Mire ide eljutottunk elfogyott a kávé, még gyorsan összedobtunk egy miniszótárt a legfontosabb szlovák szavakból, aztán én elmerültem a programfüzetemben, és a ,,melyik koncertet nézzem meg este”-dilemma környékén el is felejtettem a HannaHannát.

Idén nyárig eszembe sem jutott, de miután már Pozsonyban és Pesten is a plakátjukkal futottam össze, gondoltam, egy ráguglizást megér, hisz ha él minimum 5 éve (ami egy fesztiválnál manapság nagy dolog), csakis valami jó lehet.

hannahanna
hannahanna

 hirdetes_400x285  

A HannaHanna – teljes nevén HANNAHANNA ART Gathering és FESZTIVÁL – idén 6. alkalommal várja az érdeklődőket (és a művészlelkeket; merthogy tartozik hozzá egy alkotótábor is – ez múlt héten volt).

Fő irányvonalként a zenét jelölik meg, a line up átböngészése után mégis bajban voltam. Összesen egy ismerős nevet találtam (ilyen még nem volt), mégpedig a párkányi Jóvilágvant. Az önmagukat stílusilag pszichedelikus popkatyvasznak behatároló banda garantáltan kellemes koncertélményt nyújt mindenkinek – ha másért nem, ezért érdemes elmenni Gútára!

Tovább böngészve a fesztivál oldalán kiderült, hogy egy elég kis költségvetésű rendezvénnyel állunk szemben: szponzornak csak olyan cégeket kérnek fel, melyek értékrendje megegyezik az övékével, és ugyanez vonatkozik a zenekarokra is. Ez talán nem is baj, hisz a nagy neveket volt egy egész nyarunk megnézni, legalább teret kapnak a kis bandák, az odalátogató pedig igazi gyöngyszemekre bukkanhat; neadjisten láthatja a következő Beatles első koncertjét:)
Mindezek ellenére a szervezőknek sikerült több zenei stílust képviseltetni.

Megtalálhatók a reggae képviselői – érdemes megnézni a VibeKillaZt, ami a népzenei elemeket keveri reggae-vel.

Ha valakinek ezután táncolni támad kedve, mindenképpen nézzen el a Csürrentő táncházzal egybekötött koncertjére.
A ma populáris magyar bandák vonalára áttérve, azoknak, akik szeretik a Belgát, ajánlanám a Bohemian Betyarst, Péterfy Bori kedvelőinek pedig Szilágyi Kata koncertjén a helyük.

Ha pedig csak a fűben dögledeznénk egy sör társaságában (amit csakis és kizárólag a magunk által hozott pohárból iszunk, hogy ne csak nekünk, de a környezetünknek is jó legyen), tegyük azt nem messze a Second Face, illetve a Zat koncertjeihez közel eső helyen.

A zenén kívül teret kap még a természet tisztelete (a már említett „öko” jelszó tükrében: ennek keretén belül kérik is a résztvevőket, hogy a legkörnyezetbarátabb módon jussanak a helyszínre), lesznek különböző színházi előadások és kézművessátrak is – fafaragás, üvegfestés stb.

Akinek még nincs elege a fesztiválokból és szeretné a hétvégéjét kellemes környezetben eltölteni, azonnal pattanjon bringára, vonatra, vagy akár stoppoljon le Gútáig!

Bárminemű tapasztalatot a HannaHannáról komment formájában szívesen fogadunk!

Emitt pedig a hivatalos oldal.

/Zebracsíkozó zrt./

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!