Sajnos már régen elmúltak azok az idők, amikor az ember ketté tudta választani a tengert, a botot kígyóvá változtatni, a vizet pedig borrá. Bár az utóbbira ma is vannak próbálkozások, de ezekben az esetekben csak akkor beszélhetünk csodáról, ha azok megkóstolása után nem hányjuk el rögtön magunkat. Persze csodák manapság is léteznek, például az egyik kolleginánk képes a sört pofonná változtatni. Erre a csodára mondjuk én is kíváncsi vagyok. Hogy ez valójában hogyan is lehetséges, megtudhatjuk az idei Gombaszögi Nyári Táborban július 12. és 17. között Krasznahorkaváralján.

Nos, mi jót is lehetne írni erről a táborról, amit még nem írtunk meg jobban korábban, ill. nem foglaltak össze mások. Egyik nyelvi korrektorunknak a javaslatára:

„… írd bele, hogy a csinos körképes korrektor csajoknak, akiket a miniszoknyájukról lehet majd felismerni, lehet fizetni a bárban az italokat, ‘szeretem a bechert’ jeligére.”

Mondjuk, biztos nem lesznek sokan a táborban miniszoknyában, mert abban egy cseppet kellemetlen táborozni (nem mintha személyes tapasztaltaim lennének). Bár az is igaz, hogy a tábor színvonalából és a meghívott előadók listájából kiindulva a kisestélyi és a nyakkendő-öltöny kombináció alap táborfelszerelés. Azért ha lehet, ne magassarkúban kergessük a tyúkokat, és tájfutás közben se exeljük a söröket (nem mintha véletlenül leinnánk magunkat, mert ez naponta megeshet minden úri kocsmában), csak utána már nehezebben kap az ember levegőt, és mesterséges lélegeztetésre szorul. Bár akinek ez a taktikája a csókolózásra, az nyugodtan praktizálhatja.

Tavaly nagy sikernek örvendett az Uborka. Az Uborka az egy Škoda RTO-s busz még működő közlekedési formája, ami egyben szaunaként is funkcionál. Útközben le is adtak pár kilót az emberkék. Habár ez nem is a testsúly, hanem inkább a hátizsák súlyában mutatkozott meg. Pontosabban az energia megmaradásának és átalakulásának törvényszerűségében, amelynek alapjai még a szőlőtőkék elültetéséig vezethetők vissza. A busz gyorsasága csak a fény sebességében mérhető, mert tavaly az első sugarak megjelenésekor indult és szinte az utolsók eltűnésekor érkezett meg a helyszínre. Így a fiataloknak olyan érzésük volt, mintha a Helsinki-i „Ki mit tudra” mentek volna.

 hirdetes_400x285  

 

 

Az előadókról és a meghívott zenekarokról mit is lehetne mondani? A tábort úgy szervezték, hogy rögtön Közép-Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a trencséni „Pohoda“ után legyen, így az ott fellépő zenekaroknak is lesz esélyük tiszteletüket tenni. Lesz Portishead, Madness, Pulp, Shorty, Moby, Jessie Evans, Beirut, Omega, Apostol, U2, Ladánybene és stb., legalábbis kazettán autórádióban. A fellépők pontos listáját a tábor honlapján leshetjük meg. Sőt, a tábor tavalyi történéseiből is tallózgathatunk blogbejegyzések formájában. Ott többek között megtudhatjuk, hogy kisestélyi és nyakkendő-öltöny mellett még mire van szüksége a táborlakónak.

Mivel idén 20 éves a Diákhálózat, a nyári tábor jó alkalmat nyújt ennek megünneplésére. Az ünnepi alkalomnak megfelelően válogatták össze a meghívott szakmai előadók és közéleti szereplők listáját is. Ezekről bővebben szintén a tábor hivatalos oldalán olvashatunk. Aki még nem hallott a Diákhálózatról, az miután elszégyellte magát, nyugodtan kattintson erre a linkre, ahol megtudhatja, hogy a szlovákiai magyar egyetemisták országos szervezete és a hagyományos Gombaszögi Nyári Tábor főszervezője. A felnőtt korba lépő Diákhálózat 20 éves jubileumi szimpóziuma és bankettje július 16-án, délután 4 órakor kezdődik a helyi krasznahorkaváraljai kultúrházban. A szervezők minden aktív és passzív volt aktivistát, ill. szimpatizálót szeretettel várnak az eseményre.

E szép alkalomból a Körkép szerkesztőgárdája is kedveskedik egy kis meglepetéssel, amivel törzsszurkolóink közül ketten egy-egy egész hetes belépőjegyet nyerhetnek a nyári táborba. Ehhez nem kell mást csinálnotok, mint helyesen válaszolni a kolleginánk által összeállított kérdésekre, és a válaszaitokat elküldeni a megadott címre. Persze a rossz válaszaitokat is el lehet küldenetek, de ezzel csökkentitek az esélyeiteket a jegyek megnyerésére. A nyertes kisorsolására majd összedobhatunk valami hasonlót, mint legutóbb.

Szóval sok sikert, kellemes nyarat és jó szórakozást!

/tibi/
 

NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Mélyen tisztelt Verebek!

Ezúton egy kis játékra invitálnánk titeket. A tét: 2 darab jegy az idei Gombaszögi  Nyári Táborba. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy megválaszoltok pár, a Körképpel és a Táborral kapcsolatos kérdést, melyek a következők:


1. Hol rendezik a Gombaszögi Nyári Tábort?
  a) Gombaszög        b) Krasznahorka        c)Gimes

2. Hányadik bloggertalálkozóra kerül sor idén?
  a) 1                b) 2                c)3

3. Mi Simon Attila könyvének a címe, amelyről a táborban mesél majd nekünk?
  a) A magyar nép története a 20. században                 
  b) A magyar nép története a honfoglalástól a szatmári békéig                
  c) Egy rövid esztendő krónikája

4. Mit  jelent snapszerban a ‘40’ kifejezés?
  a) kiestél a játékból                b)  a következő kört te fizeted        c) negyvenet

5. Hány éves idén a DH?
  a) 20                b) 40                c) 55

6. Mire pogóznak a Babi néni libái a kertben?
  a) rock zenére                b) punk zenére        c) magyar népzenére

A helyes megfejtéseket a [email protected] e-mailcímre várjuk rumbó jeligére és a végére ne felejtsétek odaírni mellikéi vagytok 🙂

A táborban találkozunk!

/zebracsíkozó zrt./

U.I. A nyereményjáték válaszainak elküldési ideje e hét vasárnap (azaz június 26.) 23.59 óra. (A határidő lejárta után elküldő helyes választ adó olvasóink már csak a hátbaveregetős játékunkban vehetnek részt.)

 
Részletek és további információk a táborról:
Gombaszögi DH tábor hivatalos oldala
Részletes program
 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!