A szervezők intézkednek, a közönség izgatottan vár, a humoristák hangolnak  a következő pozsonyi duma jamp estére, amelyen várhatóan az előző SZUP(er)KAI, ARANYOS(i), ellenben BRUTI(ális) humorest sztárjaitól még vadabb ifjoncok, mondhatni, a humor nagyágyúi lépnek majd színpadra.

A szervezőknek már másodjára sikerült elhívni a magyarországi stand up humoristákat a fővárosba, és ezzel a pozsonyi komédia-sorozat nem ér véget, az „illetékes” személyek elmondása szerint februárra várható az újabb rekeszizom-erősítő torna.

Egy kis összefoglaló, illetve ajánló a poénokra fogékony érdeklődőknek: Az első pozsonyi dumaest október 4-én volt a Ružinov-i kultúrházban, ahol teltház fogadta a TV-ből már ismert komikusokat, Hadházi Lászlót és Lorán Barnabást, ismertebb nevén Trabarnát, akik mintegy két órán keresztül szórakoztatták a nagyszámú közönséget. A második dumaszínház nemrégiben, múlt hét kedden, a Nivy utcai kultúrházban volt megrendezve, ahol ismét újabb két, azaz meglepetésként és ráadásként plusz egy fő szórakoztatta a nagyérdemű publikumot. Aranyosi Péter, Tóth Imre, más néven Bruti és szuvenírként Szupkay Viktor fél órás humorágyúit is hazavihette a mintegy 150 fős hallgatóság.

resize_of_img_4492.jpg

A fenti nevek bizonyára sokaknak ismerősen hangzanak. Ha a humoristák itteni színpadon eddig nem is, de a Showder Klub pódiumán már számtalanszor derült hangulatra bírták a határon túli közönséget a tévékészüléken keresztül is.

 hirdetes_300x300  

A TV-ből már ismert és megszokott laza magatartást ezúttal is magukra öltötték a humor nagyágyúi, s őszintén, tabuk nélkül mesélték el saját életük különös pillanatait, természetesen mindezt végtelen sok poénnal megfűszerezve. A két felvonásos páratlan hangulatú előadáson garantált volt az önfeledt szórakozás és kacagás.

Ha nem akarsz lemaradni a jövő év leghumorosabb előadásáról és testközelből is szemügyre vennéd a merész komikusokat, ha nem szeretnél kihagyni egy spontán Kiss Ádám-simogatót, akkor figyeld weboldalunkat, érdeklődj, kérdezz, mindenesetre ne maradj le a soron lévő III. Pozsonyi Dumaszínházról! Ha pedig úgy érzed, hogy Fortuna most neked kedvez, ne habozz, gyere és játssz velünk, próbálkozz és nyerj a Duma-kvíz-showrral! Csupán válaszolnod kell a következő 5 villámgyors kvízkérdésre és a helyes megfejtők között a Körkép két darab belépőjegyet sorsol ki a 2012-es év egyik szenzációs humorestjére, a III. Pozsonyi Dumaszínházra.

(vaher)

A legutóbbi dumaesten készült képek Ing. Török Tamás munkái.

Duma-kvíz-showr:

1. Ki az a híres és közkedvelt magyar humorista, aki a Dumaszínház megalapításában tevékenyen részt vett, aki már-már hobbi szinten támogatja és felkarolja az érdemes fiatal tehetségeket? Egy kis segítség: Önálló estjét kéthetente csütörtökön közvetíti a televízió.

2. Ki az a két fiatal erdélyi humorista, akik a Szomszédnéni Produkciós Iroda elnevezésű humortársulat tagjaiként váltak ismertté? 

3. Lorán Barnabás, más nevén Trabarna      

       A. az állatok hangját,

       B. a belső égésű motorok hangját tudja utánozni.

4. Melyik az a közkedvelt, fiatal humorista, aki egy új oldaláról is bemutatkozott rajongóinak, aki könyvbe foglalta humorosabbnál humorosabb történeteit, életképeit? Ki a szerző és mi a könyv címe?

5. Utolsó kérdésként, melyik az a „nagyméretű” dumagép, aki 2001-ben indult a kisvárdai Antonio Banderas hasonmásversenyen, és egy Zsil-völgyi bányásznővel megosztva hozták el a 6-7. helyezést?

A helyes megfejtéseket  november 25, péntek 12.00 óráig várjuk a korkep (kukac) korkep pont sk e-mail címre. A szerencsés nyertest e-mailben értesítjük.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!